Search
Close this search box.
Broj pregleda

Miletić zatražio da se cisterne sa fosfornom kiselinom izmeste iz Svrljiga

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić rano jutros obišao je Železničku stanicu u Svrljigu i zatražio od nadležnih da se cisterne sa fosfornom kiselinom izmeste iz Svrljiga zbog bezbednosti svih građana. 

Miletić i Marković, foto: M.M.
Miletić i Marković, foto: M.M.

Narodni poslanik Milija Miletić i predsednik Ujedinjene seljačke stranke u prethodnom periodu potencirao je više puta da se pruga Niš-Zaječar dodatno popravi i rekonstruiše, jer je u mnogo lošem stanju. Pragovi su dotrajali i truli, na pojedinim mestima uopšte ih nije ni bilo.

On je o tome govorio i na skupštinskim zasedanjima Narodne Skupštine u Beogradu, ali i u lokalnom parlamentu u Svrljigu, te na drugim konferencijama.

Ova pruga je žila kucavica jugoistoka Srbije. Ovom železničkom prugom vrši se prevoz robe i od nje zavisi posao mnogih privrednih subjekata. Takođe, pruga je do pre zatvaranja bila frekventa i mnogi putnici su putovali ovom trasom, rekao je Miletić.

Kako je istakao, pre ovih nezgoda u kojima su iz šina ispadale samo cisterne, drugih većih problema nije bilo, sva druga roba i drugi vagoni saobraćali su normalno, sporo zbog loše pruge, ali nije bilo nikakvih saobraćajnih nezgoda.

https://www.facebook.com/svrljig/videos/556209708194772/

Miletić je zatražio da se proveri osovinsko opterećenje cisterni, da se utvrdi da slučajno nije bilo veće od propisanog, i ukoliko jeste, da se obrazloži zvanično zbog čega je osovinsko opterećenje veće i da li su se iskliznuća dešavala zbog toga.

U svim razvijenijim zemljama železnički saobraćaj je na prvom mestu, svi ulažu u razvoj železničkog saobraćaja, jer je to prioritet svih prioriteta, pa tako moramo i mi, moramo više brinuti o našim prugama, ali pre svega o bezbednosti, rekao je Miletić.

Cisterne, foto: M.M.
Cisterne, foto: M.M.

Poslanik Miletić je insistirao da se cisterne sa fosfornom kiselinom što pre izmeste iz Svrljiga, zbog velike zabrinutosti gradjana i bezbednosti svih Svrljižana.

On je postavio pitanje kada će se konkretno krenuti sa rekonstrukcijom pruge, jer pruga mora da bude funkcionalna zbog prevoza robe i putnika.

NEZVANIČNO: OSOVINSKO OPTEREĆENJE SA 18 POVEĆANO NA 22 TONE

Kako smo nezvanično saznali, do pre nove godine (pre 2019. godine) osovinsko opterećenje na prugama bilo je dozvoljeno do 18 tona nosivosti, a od 2019. godine, po novim propisima odobreno je da osovinsko opterećenje pruge bude do 22 tone, što je možda i uticalo da dodje do ovih neželjenih situacija.

Inače, oko 45% pruga u Srbiji ima dozvoljeno osovinsko opterećenje od 22,5 t, dok je na 30% pruga to opterećenje ispod 16 t.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano