Search
Close this search box.
I SELO I GRAD
Broj pregleda

U 2016. nova akcija – ”Na dinar, pet dinara”

Podeli sa prijateljima:

Opština Svrljig odlučna je da u narednom periodu petostruko pomaže svojim selima tako što će na svaki dinar koji sakupe meštani upetostručiti taj iznos za mnoge infrastrukturne radove i oživljavanja sela na teritoriji Svrljiga.

mesnezajednice svrljig
Predsednici mesnih zajednica

Na sastanku koji je održan proteklog petka, narodni poslanik Milija Miletić kaže da je pomoć selima neophodna i da će nova akcija koju Opština pokreće dati rezultata.

Miletić je poručio da će prilikom izvođenja radova biti pojačana kontrola nadzora ali i predstavnika mesnih zajednica koji moraju biti prisutni prilikom izvođenja radova kako bi se sve odvijalo domaćinski i na najbolji način.

Pokušaćemo da završimo sve putne pravce koji su bitni za Svrljig, a i u interesu su sela. U planu je rekonstrukcija mnogih puteva, a samo neki od njih su prema selima Vlahovo, Periš i drugim  našim seoskim naseljima, poručio je Miletić.

Predsednica Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić
Predsednica Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić

On kaže da je moguća i pomoć države, te dodaje da će i pored značajnih infrastrukturnih radova i ulaganju u sela biti nastavljen proces komasacije i u ostalim atarima, jer kako ističe to je preduslov za napredak u poljoprivredi.

Velika je šansa da Svrljig napreduje u svakom pogledu, pre svega zato što će u narednom periodu imati pomoć i saradnju sa resornim ministarstvima, rekao je Miletić.

Pored radova po selima, Miletić kaže da se planiraju velika ulaganja i u infrastrukturu u samom Svrljigu.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović kaže da će opština nastaviti da koordinira sa svojim selima i da pomaže u svim segmentima gde je pomoć neophodna. Trifunovićeva kaže da je akcija ”Na dinar, četiri dinara” u proteklom periodu dala rezultata, da su sela zaživela, te da je infrastruktura znatno unapređena, kao i to da su se stekli uslovi za povećanje iznosa koji daje opština Svrljig za te namene.

Jedan komentar

  1. Svi predsednici mesnih zajednica trebali su da se sloze i konkurisu sa jednim projektom kako bi sav novac isao u jedno selo ili u uredjenje jedne turisticke destinacije. Lepa je akcija koju sprovodi opstina,ali verovatno daje malo vidljivih rezultata jer se novac ”razmaze”.
    Razmislite o ovome, ako sva sela sakupe dovoljno novca za izgradnju necega a opstina petostruko uveca taj iznos onda dobijamo ono sto zelimo. Znam da je nemoguce, ali samo kazem.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano