Search
Close this search box.
Odlična vest
Broj pregleda

Širokopojasni internet stiže u svrljiška sela

Podeli sa prijateljima:

Na nedavnom sastanku između državnog sekretara u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija, Dejana Parčetića, pomoćnika ministra Gorana Đurđevića i predsednika opštine Svrljig, Miroslava Markovića, objavljeno je da će nekoliko sela u svrljiškoj opštini uskoro dobiti širokopojasni internet zahvaljujući realizaciji projekta.

Sastanak kod predsednika opštine Svrljig, foto: Opština Svrljig
Sastanak kod predsednika opštine Svrljig, foto: Opština Svrljig

Konkretno, selima Grbavče, Prekonoga, Drajinac, Ribare, Beloinje, Crnoljevica i Okruglica uskoro će biti omogućen pristup brzom internetu, što će značajno unaprediti kvalitet života i komunikaciju meštana ovih ruralnih područja.

Predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, istakao je da su širokopojasne mreže u ruralnim područjima od ključnog značaja za uključivanje svih građana u digitalno društvo. Ovo će omogućiti bolju povezanost sa svetom, pristup informacijama i resursima, kao i nove mogućnosti za razvoj lokalne privrede.

Ovaj projekt označava značajan korak prema modernizaciji i unapređenju infrastrukture u svrljiškoj opštini, čime će se stvoriti nove prilike za razvoj zajednice.

O interentu do Stare planine i u selima svrljiške opštine govorio je od 2021. godine i narodni poslanik Milija Miletić. On je još tada tražio da se popravi i mobilni i internet signal do Stare planine koja je veoma bitna turistička destinacija za razvoj ovog dela Srbije, ali se nadovezao i na problem lošeg internet signala u selima svrljiške opštine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano