Search
Close this search box.
Odlična vest
Broj pregleda

Širokopojasni internet stiže u svrljiška sela

Podeli sa prijateljima:

Na nedavnom sastanku između državnog sekretara u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija, Dejana Parčetića, pomoćnika ministra Gorana Đurđevića i predsednika opštine Svrljig, Miroslava Markovića, objavljeno je da će nekoliko sela u svrljiškoj opštini uskoro dobiti širokopojasni internet zahvaljujući realizaciji projekta.

Sastanak kod predsednika opštine Svrljig, foto: Opština Svrljig
Sastanak kod predsednika opštine Svrljig, foto: Opština Svrljig

Konkretno, selima Grbavče, Prekonoga, Drajinac, Ribare, Beloinje, Crnoljevica i Okruglica uskoro će biti omogućen pristup brzom internetu, što će značajno unaprediti kvalitet života i komunikaciju meštana ovih ruralnih područja.

Predsednik opštine Svrljig, Miroslav Marković, istakao je da su širokopojasne mreže u ruralnim područjima od ključnog značaja za uključivanje svih građana u digitalno društvo. Ovo će omogućiti bolju povezanost sa svetom, pristup informacijama i resursima, kao i nove mogućnosti za razvoj lokalne privrede.

Ovaj projekt označava značajan korak prema modernizaciji i unapređenju infrastrukture u svrljiškoj opštini, čime će se stvoriti nove prilike za razvoj zajednice.

O interentu do Stare planine i u selima svrljiške opštine govorio je od 2021. godine i narodni poslanik Milija Miletić. On je još tada tražio da se popravi i mobilni i internet signal do Stare planine koja je veoma bitna turistička destinacija za razvoj ovog dela Srbije, ali se nadovezao i na problem lošeg internet signala u selima svrljiške opštine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano