Search
Close this search box.
I SELO I GRAD
Broj pregleda

U 2016. nova akcija – ”Na dinar, pet dinara”

Podeli sa prijateljima:

Opština Svrljig odlučna je da u narednom periodu petostruko pomaže svojim selima tako što će na svaki dinar koji sakupe meštani upetostručiti taj iznos za mnoge infrastrukturne radove i oživljavanja sela na teritoriji Svrljiga.

mesnezajednice svrljig
Predsednici mesnih zajednica

Na sastanku koji je održan proteklog petka, narodni poslanik Milija Miletić kaže da je pomoć selima neophodna i da će nova akcija koju Opština pokreće dati rezultata.

Miletić je poručio da će prilikom izvođenja radova biti pojačana kontrola nadzora ali i predstavnika mesnih zajednica koji moraju biti prisutni prilikom izvođenja radova kako bi se sve odvijalo domaćinski i na najbolji način.

Pokušaćemo da završimo sve putne pravce koji su bitni za Svrljig, a i u interesu su sela. U planu je rekonstrukcija mnogih puteva, a samo neki od njih su prema selima Vlahovo, Periš i drugim  našim seoskim naseljima, poručio je Miletić.

Predsednica Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić
Predsednica Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić

On kaže da je moguća i pomoć države, te dodaje da će i pored značajnih infrastrukturnih radova i ulaganju u sela biti nastavljen proces komasacije i u ostalim atarima, jer kako ističe to je preduslov za napredak u poljoprivredi.

Velika je šansa da Svrljig napreduje u svakom pogledu, pre svega zato što će u narednom periodu imati pomoć i saradnju sa resornim ministarstvima, rekao je Miletić.

Pored radova po selima, Miletić kaže da se planiraju velika ulaganja i u infrastrukturu u samom Svrljigu.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović kaže da će opština nastaviti da koordinira sa svojim selima i da pomaže u svim segmentima gde je pomoć neophodna. Trifunovićeva kaže da je akcija ”Na dinar, četiri dinara” u proteklom periodu dala rezultata, da su sela zaživela, te da je infrastruktura znatno unapređena, kao i to da su se stekli uslovi za povećanje iznosa koji daje opština Svrljig za te namene.

Jedan komentar

  1. Svi predsednici mesnih zajednica trebali su da se sloze i konkurisu sa jednim projektom kako bi sav novac isao u jedno selo ili u uredjenje jedne turisticke destinacije. Lepa je akcija koju sprovodi opstina,ali verovatno daje malo vidljivih rezultata jer se novac ”razmaze”.
    Razmislite o ovome, ako sva sela sakupe dovoljno novca za izgradnju necega a opstina petostruko uveca taj iznos onda dobijamo ono sto zelimo. Znam da je nemoguce, ali samo kazem.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano