Search
Close this search box.
TUŽNA SLIKA
Broj pregleda

Tržni centar koji gotovo da nema privrednih subjekata

Podeli sa prijateljima:

U ulici Vasilija Anđelkovića Albanca nalazi se tržni centar koji broji – lokala, a od toga radi samo šest.

Skoro ni jedan lokal ne radi

Ne tako davno u krugu centra nalazio se jedan kafić, dva super marketa, prodavnica ribolovačke opreme, sedište dve političke organizacije, dvd klub, kancelarija advokata, prodavnica proizvoda od gume…

trzni centar

Danas ovde posluje šest privrednih subjekata i to jedna mesara, gvožđara, dva magacina sa robom, frizerski salon i firma sa geodetskim uslugama.

urastao

Krug oko centra je urastao, zidovi su išarani grafitima, a pojedina stakla razbijena.

Da li ovaj – dobro osmišljeni prostor čeka bolje dane ili će nastaviti putem ekonomskog propadanja, ostaje nam da vidimo.

Jedan komentar

  1. Čestitam uredništvu ovih online novina što je prišlo ovom velikom problemu u Svrljigu. Po mome skromnom mišljenju, ovo je početak vaše usmerene medijske pažnje prema jednom tako značajnom problemu. Očekujem da će sledeći korak biti razgovor sa vlasnicima preostalih privrednih subjekata, kao i sa vlasnicima svog prostora u ovom tržnom centu, tj. skretanje pažnje ka suštini problema sa naznakama ko je taj ko može da pokrene regulisanje ovog neprimerenog stanja u tržnom centru. Postoje mnoga otvorena pitanja ali i odredjeni interesi pa se to sve treba u javnosti otvoriti kako bi se usmerilo na rešavanje, sa ciljem da taj centar dobije svoju punu funkcionalnost. Ovo što ću izneti možda zvuči kao neprihvatljivo, ali taj centar ako ne može da se održi kao strogo prodajni, možda bi mogao da promeni svoju namenu u hostelski smeštaj onih gostiju koji bi bili na kraćem obilasku svrljiške opštine. Ne treba biti rob prvobitne uloge odredjenog prostora, jer ima potrebe za smeštajnim kapacitetima a ne za mnoštvom prodavnica, pa bilo bi stvarno dobro ići onom kineskom: Nije bitno da li je mačka crna ili bela, bitno je da lovi miševe!!!!!. U svakom slučaju čestitam na otvorenosti za pokretanje javne diskusije o ovako značajnom pitanju za Svrljig. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano