Search
Close this search box.
VRLO BLIZU
Broj pregleda

Svi izbori 8. maja 2016. godine

Podeli sa prijateljima:

Po svemu sudeći izbori u Republici Srbiji trebalo bi da se održe 8. maja naredne – 2016-te godine.

Kako nezvanično saznajemo, osim pokrajinskih i lokalnih izbora, glasaće se i za republički parlament.

izbori 2016 srbija
Foto/ Niške novine

Kako navode srpski mediji, trenutno je neizvesno da li će istog dana biti održani i predsednički izbori.

Građani Srbije imaće priliku da svojim glasom promene političku situaciju u svojoj opštini, gradu i Srbiji jer će po svemu sudeći izaći na birališta u maju sledeće godine, tačnije 8. maja.

2 Komentara

  1. Ovo je vid klasičnog pokušaja manipulacije javnosti, u cilju skretanja pažnje sa onih životnih pitanja koja su uslov svakodnevnog života ove društvene zajednice, dok najava izbora bez titulara dokaz je spinovanja moćnih grupa u medijima. Navedenog datuma mogu biti lokalni i pokrajnski izbori jer im je vreme po izbornom – četvorogodišnjem – ciklusu, ali se najmanje može očekivati da SNS sa svojih 138 poslanika i preko dve stotine u svojoj vladajućoj koaliciji, posegne za urušavanjem svoje Vlade i svog Predsednika Republike. To bi pokazalo da SNS i njeni koalicioni partneri svesno urušavaju državu koja im je data na upravljanje 4 godine, izborima 2014. godne, a biračko telo bi to znalo radikalno da odbaci kao svoju političku opciju, ne prihvatajući sa druge strane ni sadašnju opoziciju. Došlo bi se u nepotrebnu političku nestabilnost, što stanovništvu Republike Srbije najmanje je potrebno u ovakvom interkontinentalnom migratornom kretanju. Potrebno je fokusirati sve ljudske i materijalne resurse u završetak započetih procesa finansijske konsolidacije, povećanje zapošljavanja kroz domaća i inostrana ulaganja u privatni biznis, a u političkoj sferi poštovati izborni ciklus i uz najkraću predizbornu kampanju izvršiti lokalne i pokrajnske izbore u Republici Srbiji. Ima se dovoljno iskustva u višestranačkoj parlamentarnoj demokratiji, pa može se uz kratke promotivne radnje izabrati lokalne i pokrajnsku skupštinu i formirati u najkraćem roku lokalna i pokrajnska vlada. Ko to ne bude mogao, postoji zakon i neka se uvede prinudno rukovodstvo, pa opet na izbore, ali neka nose odgovornost pred svojim biračkim telom. U svakom slučaju, sve je u rukama čelnika SNS, pa nam ostaje da vidimo kakvu će odluku doneti Aleksandar Vučić. Živeo Svrljig!!!.

  2. Vučića i sns šaradu, a posebno predsednika Nikolića treba poslati u opoziciju, da douče. Ništa nisu dobro doneli narodu za ove skoro 4 godine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano