Search
Close this search box.
SASTANAK DIREKTORA SA PREDSEDNIKOM
Broj pregleda

Redovno zasedanje

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović danas je održala redovni sastanak sa direktorima i predstavnicima javnih preduzeća i ustanova – budžetskim korisnicima.

sastanak-direktora

Izveštaje o radu danas su podneli Dejan Miletić – direktor PU “Poletarac“, Zoran Gavrilović – direktor Centra za turizam, kulturu i sport, Saša Golubović – direktor OŠ “Dobrila Stambolić“, Ljubiša Stojković – sekretar SŠ “Dušan Trivunac Dragoš“, Stevan Stojanović – poverenick Crvenog krsta Svrljig, Dragan Budimović – direktor Doma zdravlja, Vesna Nedeljković – direktor Centra za socijalni rad, Branislav Mihajlović – direktor JP “Direkcija za izgradnju Svrljiga“ i Đođević Jovan – predstavnik JKSP “Svrljig“ Svrljig.

Direktor svrljiškog vrtića Dejan Miletić kaže da se u ovoj ustanovi sve odvija po planu i u skladu sa programom.

Završen je konkurs za prijem dece i obeležena je godišnjica postojanja i rada PU “Poletarac“, istakao je Miletić zahvaljujući se Centru za turizam, kulturu i sport i Opštini Svrljig na podršci oko organizacije Dana vrtića.

Zoran Gavrilović, direktor Centra za turizam, kulturu i sport ističe da je u ovoj ustanovi kulture otežano poslovanje zbog nedovoljnog broja radnika a velikog obima posla.

Z-Gavrilovic

Kulturni centar, kako ga svi zovemo, iako je promenio naziv, ima problem sa nedostatkom radne snage u odnosu na obim posla. Moram spomenuti da je jedan radnik do sada bio na bolovanju – trenutno je na odmoru, jedan je izmešten a ostala dva rade na poslovima održavanja higijene, tako da neračunajući knjigovođu ova ustanova bukvalno funkcioniše sa četiri radnika,zajedno sa direktorom, kaže Gavrilović.

Što se tiče infrastrukturnog dela, u proteklom periodu na zgradi Centra za kulturu promenjen je deo crepa i noseće grede na krovnoj konstrukciji, a ideja je da se u narednom periodu poploča ulaz ispred objekta.

Predsednica opštine, Jelena Trifunović, apelovala je da Centar za kulturu i Direkcija zajedno uđu u postupak renoviranja bine u bioskopskoj sali i pomenute staze, a takođe, da se do kraja kalendarske godine promene zavese na bini kako bi renoviranje imalo pravo sliku.

J-Trifunovic

Trifunovićeva je dodala da turizam mora biti jedan od prioriteta ekonomskog razvoja, te da Centar za turizam, kulturu i sport treba što pre napraviti turističku ponudu koja će obuhvatiti smeštajne kapacitete sa akcentom na promociju “Belmužijade“ i ostaih manifestacija.

Direktor Osnovne škole upoznao je prisutne da su u toku pripreme za zavšrni ispit iz matematike i srpskog jezika – kombinovani test, a da je do kraja školske godine ostalo još dve radne nedelje.

S-Golubovic

Golubović je dao predlog da se deo stare škole, koja je u fazi raspadanja, razruši i na tom mestu podignu odeljenja koja će služiti za svlačionice i druge potrebe, u okviru balon sale.

Ljubiša Stojković, sekretar Srednje škole, u izveštaju je naveo da se sve aktivnosti odvijaju redovno.

Lj-Stojkovic

Zadovoljni smo organizacijom “Maturantske parade“ koja je obeležena po prvi put u Svrljigu. Kao i u svim mestima u Srbiji i kod nas je ova manifestacija obeležena skromno i pod nazivom “Minut gromoglasne tišine“, istakao je Stojković.

Stevan Stojanović poverenik Crvenog krsta Svrljig navodi da ova organizacija i dalje radi na prikupljanju humanitarne pomoći i da se trenutno dostavljaju isključivo sredstva za higijenu i bebi oprema.

Da Dom zdravlja Svrljig ima tehničkih problema u obavljanju pojedinih delatnosti prisutne je obavestio direktor, Dragan Budimović.

Trenutno nam je pokvaren ultra zvučni aparat što nam otežava rad, ali, trenutno imamo alternativno rešenje. Molim građane da budu strpljiviji, jer svakog trenutka očekujemo da aparat bude vraćen Domu zdravlja, kaže Budimović.

D-Budimovic

Budimović dodaje da je u toku i ugradnja sistema za kontrolu radnog vremena, a da je nedavno završena i zvanična internet prezentacija Doma zdravlja koja se nalazi na internet adresi www.domzdravlja.svrljig.rs .

U Centru za socijalni rad se poslovi odvijaju ustaljeno. U proteklom periodu upućena je pomoć Centru za socijali rad u Paraćinu u suvoj hrani i sredstvima za higijenu, kaže Vesna Nedeljković, direktor Centra.

JP “Direkcija za izgradnju Svrljiga“ trenutno radi na izgradnji tribina na stadionu F.K. “Svrljig“, u toku je završna faza betoniranja “Fitnes platoa“, a uzajamno se radi na obnavljanju javne rasvete.

B-Mihajlovic

Iz Javnog komunalnog stambenog preduzeća izvestili su predsednika da se sve odvija po protokolu i po planu. Nema problema na vodovodu i u vodosnabdevanju, a situacija na izvorištima je ustaljena.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Amin

15. MAJA SEOSKA SLAVA U ŠLJIVOVIKU

Slava

Danas je Markovdan

Slavski dan

Drugi dan Uskrsa obeležen litijom i Svetom liturgijom u Lalincu

Sport

Fudbalski klub Svrljig obeležio Đurđevdan (FOTO+VIDEO)

Litija

Đurđevdan – seoska slava Okruglice

Svrljig

Klub navijača Crvene zvezde obeležio slavu Đurđevdan

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano