Search
Close this search box.
Preventivni pregledi
Broj pregleda

Nastavljena akcija „Vojska na selu“

Podeli sa prijateljima:

Pripadnici Treće brigade Kopnene vojske Srbije nastavili su započetu akciju Vojska na selu i u četvrtak, 15. maja, posetili selo Labukovo.

Vojska-u-selima-Svrljiga

U saradnji sa Lokalnom samoupravom Svrljig grupa vojnika juče je posetila sela Labukovo i Gojmanovac. Cilj akcije, koju je predvodio načelnik za civilno-vojnu saradnju potpukovnik Željko Petrović, je da se žiteljima ovih, uglavnom staračkih domaćinstava udaljenih od centra opštine, pruži osnovna strčna medicinska pomoć. Oni su takođe, uz svesrdnu pomoć Stručne službe za poljoprivredu grada Niša davali i stručne savete poljoprivrednicima i stočarima, čime se žitelji pretežno bave i od čega uglavnom žive.

Vojna medicinska ekipa na čelu sa poručnikom dr Vladimirom Lazarevićem, uz kontrolni internistički pregled,većini od šezdesetak žitelja Labukova, merila je krvni pritisak, nivo šečera u krvi i EKG, potom davala savete o ishrani i očuvanju zdravlja. U popodnevni satima isti program sproveden je u susednom selu Gojmanovac.

Sa predstavnicima vojske na terenu je bio i predsednik opštine Svrljig Milija Milijić.

Milija-Miletic-selo-Labukovo

Ovo je samo još jedan dokaz tradicionalno nersakidivog jedinstva i saradnje Vojske Srbije i naroda ovoga kraja koji voli vojsku i ceni uniformu. Vojska je veoma omiljena kod nas jer je ovde uvek kada je najpotrebnija posebno u elementarnim nepogodama požarima, poplavama i snežnim blokadama. Ovoga puta edukuju ali i pružaju pomoć iz oblasti osnovne zdravstvene zaštite što je dobrodošlo, mada imamo i patronažnu službu Doma zdravlja u Svrljigu čije ekipe redovno obilaze i najudaljenija sela, rekao je  u Labukovu, predsednik Miletić.

Inače, najugroženijom staračkim domaćinstvima pripadnici Crvenog krsta opštine Svrljig, podelili su pakete sa životnim namirnicama.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano