FOTO+VIDEO
Broj pregleda

BLISKI SUSRET S LISICOM NA AUTOBUSKOJ STANICI

Podeli sa prijateljima:

Jutros oko 2.30h, na autobuskoj stanici u Svrljigu, stanovnici su bili svedoci neočekivanog prizora kada je lisica primećena kako nosi plen u ustima.

lisica1

Prema svedočenju očevidaca, u pitanju je bila pregažena mačka koja se nalazila nedaleko od mesta gde su primetili lisicu. Lisica je najpre viđena u dvorištu osnovne škole, nakon čega je prešla ulicu i sišla niz stepenice kod autobuskih perona.

Brzi refleksi građana omogućili su snimanje ovog neobičnog događaja, a nakon toga su krenuli kolima u pravcu gde je lisica otišla. Lisica je, nakon što je pogledala u pravcu vozača, nonšalantno nastavila svoj put u drugom pravcu.

lisica2

Ovo je prvi put da se lisica ili neka druga divlja životinja spustila u gradski centar Svrljiga. Iako je Svrljig okružen bogatim šumama i planinama, gde je prisutna raznovrsna divlja fauna, ovakvi susreti sa divljim životinjama u urbanim sredinama su retkost.

Zabrinuti građani apeluju na nadležne institucije da preduzmu odgovarajuće mere i nadzor, imajući u vidu mogući rizik od besnila koje može biti prisutno kod divljih životinja. Sigurnost građana treba da bude prioritet, te se očekuje adekvatna reakcija nadležnih organa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Odličan predlog

Miletić predložio da se formira Pododbor za prava deteta na selu! (FOTO)

IN MEMORIAM

Održana komemoracija povodom smrti Tomislava Savića Kečera

Obaveštenje

Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig u nedelju, 22. septembra

IN MEMORIAM

Komemorativni skup povodom smrti Tomislava Savića Kečera

Svrljiški vatrogasci-spasioci obeležili krsnu slavu

13. septembar

Crveni krst Svrljig obeležio Svetski dan prve pomoći

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano