Svrljiške novine

Broj pregleda

Lisice haraju Svrljigom! Ovo je novi slučaj!

Internet portal ”Svrljiške novine” pisao je o lisici koja se bukvalno sprijateljia sa ljudima u jednom seoskom domaćinstvu, ali danas smo došli do saznanja da postoje i ”gradske lisice” koje posećuju i domaćinstva u samom Svrljigu.

Lisica u Svrljigu, foto: S.V.A.
Lisica u Svrljigu, foto: S.V.A.

Naime, reč je o porodici koja živi u ulici Vojsilava Krajnovića na čija vrata svake večeri, u protekle tri nedelje, zakuca lisica koja se bukvalno odomaćila u ovoj kući.

Domaćini kažu da lisica ne plaši ljude, nije agresivna, ali je tačna jer se svakog jutra između 2 i 3 sata pojavljuje u dvorištu.

Mogući povod dolaska lije je što porodica u dvorištu čuva dva ukrasna pileta koja su zatvorena u kavezu.

Svake večeri ostanem budna do kasno u noć zbog posla kojim se bavim i čujem je po noći kako lupa ispod prozora. Dok je trajalo lepo vreme, prozor je često bio otvren, čuje zvuke upaljenog televizora, priču, ali se ona ne plaši, dolazi i gleda ukrasne piliće koji su osigurani u kavezu, kaže S.V.A. za naš portal.

Ona dodaje da je čak jedne večeri izašla napolje da vidi da li će lisica pobeći, ali je ustvari ona pobegla od lisice, priča S.V.A. kroz smeh.

Inače, ovo je još jedna zanimljiva priča iz našeg Svrljiga. Ukoliko i vi imate sličnu ili neku zanimljivu priču, slobodno nas kontaktirajte putem mejla [email protected] ili putem fejsbuk stranice: https://www.facebook.com/svrljig/

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *