Search
Close this search box.
Broj pregleda

Nastavak realizacije projekta ‘’Srbija u ritmu Evrope’’

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić primio je danas u svom kabinetu Izvršnog producenta i jednog od idejnih tvoraca manifestacije ‘’Srbija u ritmu Evrope’’ – Davida Makevića i autora ove manifestacije – Igora Karadarevića.
Partner opštini Svrljig u realizaciji ovog projekta koji će se organizovati na proleće je država Portugalija, tako da se ubrzo očekuje dolazak i Portugalskog Ambasadora u Svrljig. Pored nadležnih za realizaciju projekta, sastanku je prisustvovo i jedan od jedanaest Srpsko – Portugalskih bračnih parova u Srbiji koji živi u Svrljigu, Marija i Nuno Koeljo.

Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja.

Jelena T David Igor Srbija u ritmu Evrope

Konkretno radi se o manifestaciji “Triglav Osiguranje Srbija u ritmu Evrope” koja  je isključivo namenjena deci u osnovnim i srednjim školama i osmišljena je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou. Manifestacija je predviđena za grupu do 300 stotine dece iz osnovnih i srednjih škola u svakom gradu. U okviru programa manifestacije, organizuju se besplatne edukacije za decu koja su sastavni deo manifestacije. Edukacije se realizuju u vidu 4 različite sekcije: Hor, Moderan ples, Folklor i Solo pevanje.

–           Ovakva manifestacija se održava po prvi put u našoj opštini. Veoma sam zadovoljan angažovanjem nadležnih ljudi za realizaciju ovog projekta koji će pored kulturno umetničkog i zabavnog programa u naš grad dovesti Ambasadora Portugalije i nekoliko potencijalnih investitora koji će moći da ulažu u privredni razvoj naše opštine, rekao je predsednik Miletić I dodao da je nakon prošlogodišnje manifestacije ‘’Srbija u ritmu Evrope’’ koja je održana u Prokuplju, Norveška investirala u taj grad sa sredstvima blizu 4 miliona evra, što ove godine može biti slučaj i u Svrljigu.

Edukacija u okviru sekcija je besplatna za svu decu, a danas je održan i prvi radni sastanak sa roditeljima u Osnovnoj školi u Svrljigu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

Srpska napredna stranka i koalicioni partneri predali izbornu listu za lokalne izbore u Svrljigu

Promo

Novi obrazovni smerovi u svrljiškoj srednjoj školi zainteresovali osnovce – očekuje se upis većeg broja učenika

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano