Broj pregleda

Najmlađi član udruženja književnika Srbije iz Svrljiga

Mladi talenti iz Svrljiga poslednjih godina pružaju ogroman doprinos kulturnom razvitku, to je potvrdila i mlada poetesa iz Svrljiga – Julijana Dobrašinović koja je  postala  najmlađi član udruženja književnika Srbije.

Dobrašinovićeva je rođena u Nišu 1993.godine. Registrovana je kao najmlađi pisac Srbije i dijaspore u okviru književnog kluba Konstantin Veliki u Nišu (ogranak USKOR-a). Član udruženja književnika Čegar iz Niša. Prošle godine svetlost dana ugledao je Julijanin prvenac, zbirka poetske proze ,,Senka mesečeve kći.” Pored mnogobrojnih nagrada i Majske plakete opštine Svrljig, Julijana je 2011. godine osvojila prvo mesto na međunarodnom književnom konkursu ,,Trifun Dimić” i treće mesto, takođe na međunarodnom konkursu ,,Mihajlo Kovač”. Učenica je Knjaževačke gimnazije.

Julijana je iskoristila priliku da u kratkom razgovoru sa ekipom svrljiških novina pozove zainteresovanu javnost da dođe na promociju njene knjige koja će se održati druge polovine januara na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *