Search
Close this search box.
Broj pregleda

Zajedničkim idejama do određenog cilja

Podeli sa prijateljima:

u poseti Svrljigu
Protekle nedelje predsednik opštine Svrljig, Milija Miletć, primio je najviše rukovodstvo opštine Vavarin, predsednika opštine Zorana Milenkovića i zamenik predsednika skupštine Zorana Mitića. Jedinstven cilj spojio je ove opštine da zajedno u narednom periodu rade na izradi određenih projekata, konkurišu na otvorenim konkursima i dodatno razvijaju svoje grane turizma.
Opština Varvarin koja spada u red razvijenih opština, u poslednje vreme primenjuje nove metode u snabdevanju energetikom, objašnjava Milenković. Naime, na osnovnoj školi postavljena je solarna elektrana  koja se sastoji od 22 fotonaponska panela, svaki snage po 230 W i zagreva nekoliko odeljenja u osnovoj školi što dodatno olakšava ekonomski status škole.
–   Ovakav vid čiste tehnologije za zagrevanje objekata moguće je napraviti i kod nas uz pomoć i saradnju Vavarinske opštine a pritom dodatno smanjiti troškove u školskim i predškolskim ustanovama naglasio je predsednik Miletić.
Predstavnike opštine Varvarin dodatno je zaintrigiralo to što opština Svrljig velike napore ulaže u oživljavanju poljoprivrede i stočarstva u svom kraju. Po rečim predsednika Varvarina, Svrljig će služiti za primer ne samo njihovoj opštini već i opštinama u okruženju koje imaju uslove za bavljenje poljoprivredom.
Imamo dvadeset sela u opštini od kojih su neka  veoma nastanjena, te moramo što pre vaše ideje primeniti kod nas i strateškim potezima za razvoj poljoprivrede podstaknuti  povrtarstvo i voćarstvo, grane koje doživljavaju uspon u proizvodnji u našem kraju kazao je Milenković i dodao da će se već na sledećem sastanku odrediti prvi korak ka realizaciji pomenutih ciljeva.
Pored poloprivrede i ekonomičnije štednje el. energije , na sastanku je bilo reči o turizmu i potencijalima kojima raspolaže Svrljig. Predsednik je goste upoznao sa draguljima turizma poput Prekonoške i pećine Samar u Kopajkošari, manastirom sv Arhangel Gavrilo u Pirkovcu, bazenom sa prirodnom terminalnom vodom u selu Popšica i ostalim destinacijama i pritom pozvao da u sledećoj godini žitelji Varvarina organizovanim prevozom posete naš grad kako bi se bolje upoznali sa svim lepotama kojim obiluje naš kraj.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Praznik rada

Prvomajska čestitka predsednika opštine Svrljig Miroslava Markovića

Izbori 2024

Proglašena lista ,,Aleksandar Vučić – Svrljig sutra” pod rednim brojem 2

Informacija za građane

Obaveštenje JKSP-a povodom nastupajućih praznika

Politika

Ovo su budući ministri u Vladi Republike Srbije

Izbori 2024

Saopštenje predsednika opštine Svrljig povodom navoda odbornika Petkovića

Izbori 2024

Novi DSS predao listu za lokalne izbore u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano