Search
Close this search box.
Broj pregleda

Opšinsko veće: Rad, red i disciplina

Podeli sa prijateljima:

Danas je održana prva sednica opštinskog veća u novom sazivu na kojoj je oformljen opštinski Štab za žetvu i Organizacioni odbor manifestacije Belmužijada.

Predsednik opstine Svrljig Milija Miletic

Predsednik Miletić je upoznao novoizabrane članove Veća sa pravima i obavezama, te poslovnikom o radu ovog tela ali je akcenat stavio na budući rad.

–         Opštinsko veće  mora donositi odluke u skladu sa zakonom i  u interesu građana, čiji je servis prevnetsveno Opštinska uprava. U tom smislu, energično ćemo zahtevati u narednom periodu, da se u svim budžetskim ustanovama poštuje rad, red i disciplina. Samo tako možemo biti u funkciji i od koristi građanima naše opštine koji su nam ukazali poverenje na izborima.  U predstojećem periodu veći akcenat ćemo staviti na kontrolu rada i radnika opštinske uprave, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Obdaništa, Kulturnog centra i svih onih preduzeća koja su pod ingerencijom opštine Svrljig, rekao je Miletić i dodao da niko neće moći da radno mesto zloupotrebi i svoje saradnike stavi po strain radi ličnog interesa.

Večnici su dajući primer ostalima, već na prvoj sednici prionuli na posao i doneli dve značajne odluke.

Kako je sakupljanje letine najprioritetniji zadatak oformljen je Štab za žetvu. Za  predsednika Štaba izabran je Tomislav Vasić a za članove – Tatjana Lazarević, Nebojša Tričković, Milan Kostić i Zoran Vladimirović. Dogovoreno je da se odmah sagleda stanje atarskih puteva i izvrši sanacija gde god je potrebno kako bi se olakšao prilaz žetvištu i da se okupi što veći broj kombajnera kako bi se posao obavio brzo i efikasno a istovremeno u većoj kunkurenciji poštovala preporučena cena žetve.

o vece

Jedna od značajnijih Turističko – kulturnih manifestacija je ,,Belmužijada 2012,, za čije je održavanje određen termin od 3. do 5 avgusta ove godine. Članovi  Opštinskog veća izglasali su sastav Organizacionog odbora ove manifestacije na čijem će čelu biti, predsednik Jelena Trifunović, predsednik Skupštine opštine Svrljig a njen zamenik Zoran Gavrilović, direktor Kulturnoig centra u Svrljigu. Za čalnove Organizacionog odbora izabrani su – Tomislav Vasić, Marko Mladenović, Tatjana Lazarević, Zoran Mihajlović, Sreten Stevanović, Igor Davidović, Miodrag Videnović, Dragan Mitić, Marina Savić, Dragan Budimović i Marko Miladinović.

Pokrovitelj manifestacije je opština Svrljig a organizacija i realizacija će biti poverena Kulturnom centra Svrljig.

Većnicima su na prvoj sednici dobili određena zaduženja po oblastima koje će pratiti i čiji će rad kontrolisati i pomagati.

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

Srpska napredna stranka i koalicioni partneri predali izbornu listu za lokalne izbore u Svrljigu

Promo

Novi obrazovni smerovi u svrljiškoj srednjoj školi zainteresovali osnovce – očekuje se upis većeg broja učenika

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano