Search
Close this search box.
PČELARI
Broj pregleda

Bespovratna sredstva od programa IPA fondova EU

Podeli sa prijateljima:

U četvrtak, 21. avgusta, u sali SO Svrljig održan je sastanak pčelara sa predstavnicima poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna. Tema sastanka bila je konkurisanje na projektima IPA fondova EU.

Pcelari

Pored sastanka sprovedena je i anketa u okviru konkursa o dodeli bespovratnih sredstava od programa IPA fondova Evropske unije.

U projekat koji će biti tek realizovan uključeni su pčelari sa teritorije opštine Svrljig.

Kako bi projekat mogao da krene sa realizacijom u koordinaciji sa poljoprivrednim fakultetom iz Zemuna, juče su svrljiški pčelari popunili upitnike i odgovorili na 66 pitanja.

Logističku podršku u realizaciji upitnika i konkurisanju dobili su od magistra Vladimira Spasojevića sa poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna.

3 Komentara

  1. Uspeh je učešće pčelara iz Svrljiga, u projektima EU, a ovde treba pomenuti da je med izvozni proizvod, pa se može reči da se na pravi put usmerila ta grupa gradjana. Bilo bi veoma dobro, kada su se oni našli u projektu Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, da njihovim stopama krenu i drugi, a tu posebno mislim na one žitelje opštine Svrljig koji se svojom delatnošću potpuno slažu sa projektnim idejama koje su vezane za naznačeni fakultet. Koristim ovu priliku da pozovem pčelare iz Svrljiga, da kontaktiraju pčelare iz Prijepolja kako bi dobili velika iskustva iz projekta u okviru programa EU IPA Prekogranična saradnja Srbija i BIH. Oni pčelari u Prijepolju su uradili odličan projekat i mogli bi svoja iskustva da prenesu Svrljižanima, a ovi naši da traže saradnju sa pčelarskim organizacijama u Bugarskoj, u prijateljskim gradovima Lom i Vršec, u pokrajni Montana. Svim ovim aktivnostima otvaraju se nova radna mesta, a povećava se mogućnost za izvoz meda sa teritorije opštine Svrljig. Živeli pčelari i njihova pčelinja društva!!!!!.

    1. Miki kolko si ti bio nacitan,pratim tvoje komentare zadnjih nekoliko meseci i divim ti se.Pa ti si prava osoba za savetnika predsednika opstine,i starog i novog.Kada bi oni citali tvoje komentare mozda bi nesto i postigli!

      1. Poštovani Paparazzo, hvala na tako lepim rečima. Meni su prijatelji preporučili da obratim pažnju na opštinu Svrljig jer ima problema sa nezaposlenošću, sa zatvorenim fabrikama, ali da ipak tu žive neki gradjani koji imaju odredjena znanja i umenja ….. pa kao profesionalac sam tom pozivu i pristupio. Izučio sam sve javne informacije dostupne svakome, kada je u pitanju teritorija opštine Svrljig. Svratam ja, delom probleme, ali imam i odredjene zaključke o potenicijalima kada govorimo o ljudima i materijalnim sredstvima na naznačenoj teritoriji. Ima Svrljig mnogo više nego što se uočava, a to su pre svega ljudi i materijalna dobra, ali nedostaje organizacija svih tih raspoloživih elemenata. Radeći došlo se do “Belmužijade” i “Janijade”, ali ima tu još mnogo dobrog materijala za bolji život svih koji žive na teritoriji ove opštine. Pogledajte koliko godina opstaje vaš Vidovdanski turnir u malom fudbalu, pa zašto ga ne proširite na način da se u Svrljig pojave prestižna imena malog fudbala i promovišu ga na svetskim terenima????. Tu je mogućnost pčelarske produkcije, koja bi se kroz kolače vezala sa produkcijom žitara i mlekara sa teritorije ove opštine. Imate žene koje su svojim nagradama već pokazale da su majstorice slatkiša, ali gde će to da se troši????. Pa trošiće gosti Svrljiga, kada se sjate na manifestacije sportskog turizma, etno-kulturološkog turizma i svakog drugog oblika okupljanja potrožača slatkiša (prvo belmuž, sir, svrljiško pečeno jagnje plus pića iz vinarije “Status” i druga ovog kraja, a onda na kraju slatkiši…..). Eto malo puta u bolji život, poštovani gdine Paparazzo…….od mene ka vama, dragi moji Svrljižani.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano