Search
Close this search box.
Radno proleće
Broj pregleda

Meštani se ujedinili da urede prostor oko crkvice u Plužini

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Mesne zajednice Plužina, Siniša Milosavljević, istaknuti je pokretač inicijative za uređenje prostora i dvorišta crkvice posvećene Svetom Proroku Jeremiji. Ova odluka predstavlja važan korak ka očuvanju kulturnog i verskog nasleđa ovog područja.

Radovi oko crkve u selu Plužina, foto: M.M.
Radovi oko crkve u selu Plužina, foto: M.M.

Prorok Jeremija, jedan od najvažnijih proroka Starog zaveta, poznat je po svojoj hrabrosti i predanosti Bogu. Rođen u Anatotu, u današnjem Izraelu, Jeremija je bio glasnik Božje volje i upozoravao je narod Izraela na moralno propadanje i skretanje s pravog puta. Njegove poruke su često bile teške i proročke, upućene ka ukorenjivanju vere i obnavljanju odnosa s Bogom.

Inicijativa predsednika Milosavljevića da se uredi prostor oko crkvice posvećene Svetom Proroku Jeremiji ne samo što doprinosi estetici sela, već i podstiče zajednicu na očuvanje svojih verskih i kulturnih vrednosti.

Akciju je pohvalio narodni poslanik Milija Miletić, istakavši da sva sela treba da se ujedine i rade za dobrobit svih, uz svesrdnu podršku lokalne samouprave Svrljig.

Ova podrška će biti ključna za ostvarivanje ciljeva koji su pred zajednicom Plužine i drugim selima u regionu.

3 Komentara

  1. Dobro je sto se nešto radi, ali zasto samo oko crkvice? Selo ima mnogo vecih problema koji godinama cekaju na resenje. Trebalo bi da se akcije poput ove prošire i na druge urgentne potrebe zajednice.

  2. Inicijativa je pohvalna, ali nedovoljna. Ako već ulažemo trud i vreme, hajde da to uradimo kako treba i obnovimo ceo selo, a ne samo da se ograničimo na jednu lokaciju.

  3. Svaka čast meštanima Plužine na zajedništvu i posvećenosti. Ovo pokazuje kako malim koracima možemo napraviti velike promene i sačuvati naše tradicije i kulturno blago. Pozz

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano