Search
Close this search box.
Nerealna priča...
Broj pregleda

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

Podeli sa prijateljima:

U subotu, 16. marta, odigrana je prvenstvena utakmica 18. kola Zone Centar u kojoj su se satali stari rivali FK Svrljig i OFK Napredak 1929.

Detalj sa utakmice FK Svrljig - OFK Napredak 1929, foto: M.M.
Detalj sa utakmice FK Svrljig – OFK Napredak 1929, foto: M.M.

Rezultat je juče, po onome što se moglo videti, bio u drugom planu. Dominirale su čudne sudijske odluke, žuti kartoni, uglavno podeljeni domaćim igračima i dva crvena kartona upućena treneru Nebojši Milićeviću i pomoćnom treneru Aleksandru Mentoviću zbog prigovora na meču.

Svrljig je u prvom poluvremenu zaista bio bolji rival od Aleksinčana i postigao je čak dva pogotka, ali na sreću gostiju i uz pomoć sudijskih odluka, oba gola su poništena. Vredno je reći da je prvi pogodak postigao Filip Stošić, ali je pomoćni arbitar brže-bolje podigao zastavicu, signalizirajući nedozvoljenu poziciju. Malo kasnije, David Stojanović bio je precizan i po drugi put je zatresao mrežu Aleksinčana, ali je pomoćni sudija ponovo bio stava da je i to ofsajd, pa je Svrljižanima pogodak poništen.

U nastavku ovog neizvesnog meča dodeljeno je pet žutih kartona domaćinima i dva crvena, o čemu smo pisali na početku teksta. Pored pocrvenelih predstavnika kluba, žute kartone dobili su kapiten Nenad Ilijić, Branislav Bojić, David Stojanović, Nemanja Mišić i golman Luka Marinković.

Detalj sa utakmice FK Svrljig - OFK Napredak 1929, foto: M.M.
Detalj sa utakmice FK Svrljig – OFK Napredak 1929, foto: M.M.

Drugi deo utakmice zasigurno je pripao gostujućem timu, bili su prodorniji u sredini, pa su tako par puta ozbiljno zapretili, ali je golman Svrljiga Luka Marinković izvanredno sačuvao mrežu plavo-belog tima.

Kako je odmicala utakmica, tako su se ređale šanse na obe strane, ali bezuspešno, sve do 89. minuta meča kada greškom štopera Jovana Mihajlovića lopta odlazi u noge aleksinačkih igrača, koji su ostali na protivničkoj polovini, i veoma lako savladali golmana. Najprecizniji je bio Tasić Milan, bivši igrač Jastrepca iz Tešice.

FK Svrljig imao je još par prilika, a najizgledniju šansu imao je štoper Branislav Bojić koji je loptu poslao iznad prečke nakon prekida u 92. minutu meča.

Nakon utakmice oglasila se i Uprava FK Svrljig i predsednik Aleksandar Mentović.

aleksandar mentovic

Prenosimo u celosti izjavu za medije predsednika Aleksandra Mentovića:

Kao predsednik Fudbalskog kluba Svrljig, a povodom dešavanja na prvenstvenoj utakmici između FK Svrljig i OFK Napredak 1929 moram da se oglasim i kažem moje viđenje utakmice. Utakmica je bila prava prvenstvena i borbena, kao i što priliči ekipama koje dolaze iz opštinskih sredina, koje u svojim redovima imaju pregršt mladih igrača. Ovim putem čestitam igračima i stručnom štabu Napretka na osvojenim bodovima, svojoj ekipi takođe čestitam na zalaganju i trudu. Na kraju, ostaje žal i bol za izgubljenim bodovima i pored velikog zalaganja i truda i dobre igre nekada u sportu ne pobedi bolji, nekada pobedi lošiji, a nekada i neko treći. To se juče upravo dogodilo na našem stadionu u Svrljigu, Napredak je odneo bodove a pobedio je neko treći. Tom trećem nikako danas ne mogu da čestitam na pobedi, jer njegova pobeda je poraz fudbala i poraz svih nas sportskih radnika u Srbiji. Završiću onom poslovicom koja se sve češće spominje u našem fudbalu – sila Boga ne moli, Bog silu ne voli, napisao je Mentović.

Prenosimo i saopštenje Uprave kluba:

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano