Search
Close this search box.
Kanal džet
Broj pregleda

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Podeli sa prijateljima:

Opština Svrljig i Javno komunalno stambeno preduzeće “Svrljig” su dobili značajnu donaciju od Vlade Japana u vrednosti od 71.000 evra. Ova donacija namenjena je nabavci vozila za održavanje kanalizacione mreže, poznatog kao kanal džet-a.

Donacija, foto: J.Đ. / arhiva
Donacija, foto: J.Đ. / arhiva

JKSP “Svrljig” je ranije iznajmljivao vozilo od niškog “Naissusa” po visokoj ceni od oko 500 evra po dolasku, što je predstavljalo veliki finansijski izdatak. Zahvaljujući donaciji iz Japana, ostvariće se značajna ušteda.

Pored toga, nova oprema omogućiće Opštini da rentira vozilo, stvarajući dodatne prihode za razvoj JKSP-a. Ugovore sa ambasadorom Japana u Beogradu, Akirom Imamurom, potpisao je direktor JKSP “Svrljig”, Jovan Đorđević, uz prisustvo predsednika opštine Svrljig, Miroslava Markovića.

Predsednik Marković ističe značaj donacije i zahvaljuje narodu Japana na podršci, podsećajući na prethodne donacije japanske ambasade, posebno kada je u pitanju Dom zdravlja Svrljig.

Kupovinom kanal džet-a, JKSP “Svrljig” će unaprediti svoje operativne kapacitete, dok će istovremeno ostvariti značajne finansijske uštede, eliminisavši potrebu za iznajmljivanjem ovog vozila.

Predsednik Marković naglašava da će opštinski projektni tim nastaviti da konkuriše za sredstva kod svih ambasada i državnih sektora, nastavljajući trend uspešne saradnje i razvoja lokalne zajednice.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano