Search
Close this search box.
Uvek aktuelna tema
Broj pregleda

Nevolje na mostu: Hitne mere potrebne nakon čestih saobraćajnih nezgoda u ulici Vasilija Anđelkovića Albanca

Podeli sa prijateljima:

Na mostu preko Pravačke reke, koji se nalazi u ulici Vasilija Anđelkovića Albanca, evidentirane su česte saobraćajne nezgode, što ukazuje na ozbiljan problem bezbednosti na tom delu puta.

Ulica Vase Albanca, most na Pravačkoj reci, foto: Redakcija
Ulica Vase Albanca, most na Pravačkoj reci, foto: Redakcija

Oronuli trotoari i suženost mosta dodatno otežavaju situaciju, često dovodeći vozače u rizične situacije koje rezultiraju incidentima. U proteklom mesecu, zabeležena su dva incidenta, naglašavajući hitnost potrebe za preduzimanjem adekvatnih mera radi poboljšanja bezbednosti.

Ovakvi trotoari i suženost mosta stvaraju nepovoljne uslove za vozače, često ih dovodeći u situaciju da ne mogu izbeći nezgode prilikom vožnje. Nedostatak prostora na mostu dodatno otežava manevarski prostor vozačima, naročito u situacijama kada moraju izbeći nepredviđene prepreke ili vozila. U proteklom mesecu, dva incidenta su samo potvrda ovog problema – jedan vozač je oštetio obe gume na svom automobilu, dok je drugi udario prednjim delom vozila i iskrivio felnu, što se može smatrati lakšim nezgodama. 

Most preko Pravačke reke, foto: Redakcija
Most preko Pravačke reke, foto: Redakcija

U cilju rešavanja ovog problema, potrebno je ozbiljno razmotriti moguće mere. Proširenje mosta bi omogućilo veći prostor za saobraćaj i olakšalo manevarski prostor vozačima. Postavljanje propisnih usporivača brzine bi moglo smanjiti verovatnoću nezgoda izazvanih neprilagođenom brzinom vožnje.

Policija, hronika
Policija, radarska kontrola, ilustracija, foto: arhiva

Takođe, redovna radarska kontrola bi disciplinovala vozače i podstakla ih na poštovanje ograničenja brzine, što bi dodatno doprinelo bezbednosti na tom delu puta.

 

Saobraćajne nezgode na mostu preko Pravačke reke u ulici Vasilija Anđelkovića Albanca predstavljaju ozbiljan bezbednosni problem koji zahteva hitno rešavanje. Oronuli trotoari i suženost mosta stvaraju nepovoljne uslove za vozače, što često rezultira incidentima. Proširenje mosta, postavljanje propisnih usporivača brzine i redovna radarska kontrola su neophodne mere koje bi poboljšale bezbednost na tom delu puta i sprečile dalje saobraćajne nezgode.

Jedan komentar

  1. Nije do mosta, do vozača je! Kad god neko napravi nešto kako ne treba uvek je neko drugi kriv. Prelazim ovaj most više od 30 godina. Takav je bio sve vreme. Automobil kontroliše vozač, ne obrnuto. Poštujte saobraćajne znakove , koji stoje ispred mosta sa obe strane, vozite propisanom brzinom, prilagodite vožnju uslovima puta i saobraćaja i sve će biti u redu!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano