Search
Close this search box.
Svrljiske novine predstavljaju
Broj pregleda

Pravoslavni crkveni kalendar

Podeli sa prijateljima:

Sa ponosom objavljujemo da od danas možete pratiti Pravoslavni crkveni kalendar direktno na našem sajtu svrljig.info putem rubrike “Crkveni kalendar“.

kalendar ckveni

Ova nova funkcionalnost omogućava vam da budete u toku sa svetkovinama i praznicima koji su bitni za našu pravoslavnu veru.

Trenutno smo implementirali skriptu koja prati aktuelni datum i upoređuje ga sa datumom u crkvenom kalendaru, omogućavajući vam da saznate koji praznik se slavi tog dana. Ali to je samo početak!

U narednom periodu, zajedno sa našim partnerima, firmom za računarsko programiranje “Simple Look”, radimo na proširenju ove skripte kako bismo unapredili iskustvo naših čitalaca.

Naš cilj je da na portalu Svrljiskih novina stvorimo posebnu rubriku posvećenu svetinjama, pri čemu će poseban naglasak biti stavljen na Manastir Sv. Arhangela Gavrila i ostale crkve koje pripadaju Svrljigu.

Posebno želimo istaći značaj Crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Svrljigu.

  • Naša namera je da implementiramo kalendar događaja, bogosluženja, liturgija i sve što je vezano za pravoslavlje kako bismo promovisali duhovnost i tradiciju našeg kraja.

Važno je napomenuti da je crkveni kalendar trenutno napisan na latinici, ali uskoro ćemo dodati opciju za prelazak na ćirilicu kako bismo omogućili široku dostupnost informacija. Takođe, kalendar prati i mesečeve mene, omogućavajući vam da pratite agendu svakog meseca pojedinačno.

Svaki datum u kalendaru obeležen je na odgovarajući način, a crvenim slovom su označeni praznici. Takođe, pružamo dodatne informacije o tome da li je taj dan post ili neki drugi verski običaj, poput mrsnog ili suvog posta.

U budućnosti planiramo da dodatno unapredimo funkcionalnosti portala, uključujući automatsko obaveštavanje o važnim datumima, kao što su veliki praznici i postovi.

Molitvenik

Takođe, dodaćemo i molitvenik koji će vam omogućiti da lako pronađete molitvu koju želite, uz mogućnost izbora između jutarnje, popodnevne, večernje molitve i molitve pre spavanja.

Pozivamo vas da podržite našu ideju jer želimo da pravoslavlje promovišemo u pravom svetlu. Pratite nas na putovanju ka duhovnom obogaćenju!

Srdačno,

Development Simple Look

2 Komentara

  1. Veoma je korisno imati detaljan pravoslavni crkveni kalendar dostupan online. Pomaže u planiranju verskih aktivnosti i praznika. Hvala na trudu da se ove informacije učine lako dostupnim.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano