Search
Close this search box.
Sredstva usmerena i ka Svrljigu
Broj pregleda

Za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština 220 miliona dinara

Podeli sa prijateljima:

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev potpisao je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština, u ukupnom iznosu od 220 miliona dinara.

Vlada Srbije, foto: google maps, ilustracija
Vlada Srbije, foto: google maps, ilustracija

Sredstva za realizaciju projekata dobilo je 35 nedovoljno razvijenih opština, među kojima je i Svrljig, i to za oblasti unapređenja lokalne komunalne infrastrukture i preduzimanje mera u cilju smanjenja siromaštva.

Sredstva su namenjena za rekonstrukciju i adaptaciju objekata, nabavku vozila i opreme za potrebe održavanja komunalne infrastrukture, rekonstrukciju parking prostora, izgradnju mosta, rekonstrukciju ulica, puteva i trotoara, uređenje bine letnje pozornice, rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i mere pomoći stanovništvu i osetljivim kategorijama.

Novica Tončev, foto: Vlada Srbije, srbija.gov.rs
Novica Tončev, foto: Vlada Srbije, srbija.gov.rs

Tončev je tim povodom istakao da Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština četvrtu godinu zaredom organizuje dodelu sredstava za jedinice lokalne samouprave iz četvrte kategorije, kako bi se kontinuirano radilo na unapređenju razvoja ovih područja.

On je ukazao na to da se dodeljuje 220 miliona dinara u rekordnom roku od datuma raspisivanja javnog poziva, i dodao da ta sredstva nisu dovoljna za saniranje svih potreba ljudi iz manje razvijenih delova Srbije, ali da se prave značajni pomaci koji su vidljivi kroz mnogobrojne realizovane projekte.

Potpisivanjem ugovora i obezbeđivanjem novčanih sredstava, osigurali smo dodatnu podršku za promene koje će direktno uticati na poboljšanje kvaliteta života građana u ovim opštinama, zaključio je ministar.

Izrada web sajtova

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svrljiske novine predstavljaju

Pravoslavni crkveni kalendar

Ministar

Đerlek obišao ulicu Petra Miloševića u kojoj je rekonstruisana vodovodna mreža

Završeni radovi

Ministar Edin Đerlek danas u poseti Svrljigu povodom rekonstrukcije vodovodne mreže

Radno

Uređenje kanala i propusta prema Drajincu

Ogroman skup podrške

Ogroman skup podrške Ujedinjenoj seljačkoj stranci povodom 24 godine od osnivanja

Politika

Veliki skup Ujedinjene seljačke stranke u Narodnom pozorištu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
Ekstra testera komerc

Povezano