Search
Close this search box.
Ponovo na birališta...
Broj pregleda

IZBORI 2024: Lokalni izbori sredinom 2024. godine?

Podeli sa prijateljima:

Prema nezvaničnim informacijama, lokalni izbori u opštini Svrljig održaće se polovinom 2024. godine, tačnije krajem maja ili početkom juna. Ovo je značajan trenutak za građane Svrljiga koji će imati priliku da izaberu svoje predstavnike na lokalnom nivou.

Izbori, foto: M.M.
Izbori, foto: M.M.

Podsećamo javnost da su poslednji lokalni izbori u Svrljigu održani 2020. godine. Tada je najviše glasova osvojila koalicija Ujedinjene seljačke stranke i Srpske napredne stranke. Drugoplasirana je bila grupa građana “Pokret za spas Svrljiga”, građanska opcija, dok je treće mesto zauzela Socijalistička partija Srbije, sa manjim brojem glasova u odnosu na prethodne izbore, i dva odbornika u parlamentu.

U svetlu predstojećih izbora, lokalna politička scena Svrljiga ponovno će se suočiti sa izazovima, a građani će imati priliku da biraju lidere koji će zastupati njihove interese u narednom periodu.

IZBORI 2020. REZULTATI: 

Inače, kada su u pitanju rezultati iz 2020. godine, koalicija USS-SNS osvojila je 62,08% glasova, na drugom mestu bila je GG Pokret za spas Svrljiga sa 18,89%, treće mesto zauzela Socijalistička partija Srbije sa 8,58% i to su bile stranke i političke grupacije koje su ušle u parlament.

Ispod cenzusa ostale su Jedinstvena Srbija sa 2,99%, Pokret ,,METLA” sa 2,72%, Srpska radikalna stranka sa 1,71% i GG ,,Srpska desnica” sa 0,53% glasova.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano