Search
Close this search box.
Potvrdio predsednik LU
Broj pregleda

Srndać bezbedno vraćen u prirodno stanište!

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Lovačkog udruženja “Dr Milenko Hadžić” Svrljig, Zlatimir Rašić, istakao je posvećenost udruženja brizi o životinjama i očuvanju lovišta tokom lovnih dana.

Srndać, foto: Video
Srndać, foto: Video

Ovaj vikend, srndać je izazvao pažnju prolaznika dok je, verovatno gonjen lovačkim psima, zalutao do Dečijeg odeljenja Doma zdravlja u Svrljigu.

Stručna služba Lovačkog udruženja odmah je reagovala, intervenišući kako bi srndaća sigurno usmerila ka prirodnom staništu.

Predsednik LU ,,Dr Milenko Hadžić” Svrljig ističe da je subota tradicionalno lovni dan, te da je mladi srndać najverovatnije pobegao iz šume tražeći bezbedno mesto, pa je tako privremeno zalutao u grad.

Naša lovačka služba je hitno reagovala, osiguravajući da mlada životinja bude bezbedno usmerena ka selu Niševcu i svom prirodnom staništu, istakao je Rašić za portal ,,Svrljiške novine”.

Inače, Zlatimir Rašić  je dugogodišnji predsednik udruženja i veoma je posvećen svojoj funkciji već duži niz godina. Od kako je on na čelu udruženj – Lovačko udruženje “Dr Milenko Hadžić Svrljig” nastavlja s predanošću da radi na očuvanju i zaštiti divljači u svrljiškim lovištima. Lovočuvari Udruženja promptno reaguju na sve prijave i nastavljaju s naporima da se životinje sigurno vrate svojim prirodnim staništima.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano