Search
Close this search box.
Za zimu se spremi i na vreme opremi!
Broj pregleda

Važnost poštovanja propisa i preporuka za vožnju u zimskim uslovima

Podeli sa prijateljima:

Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije saopštila je da su učesnici kampanje „Za zimu se spremi i na vreme opremi” na Kopaoniku poručili vozačima da tokom zimskog perioda, kada su na putevima mogući poledica, led i sneg, povećaju opreznost, adekvatno pripreme vozilo i imaju obaveznu zimsku opremu.

Zimske gume, ilustracija, foto: Pixabay.com
Zimske gume, ilustracija, foto: Pixabay.com

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije je istakao da je cilj kampanje da se domaćim i stranim turistima u svim većim turističkim centrima ukaže na važnost poštovanja propisa i preporuka za vožnju u zimskim uslovima.

Radenković je naglasio da vozilo mora biti adekvatno pripremljeno za vožnju u zimskim uslovima i da mora imati obaveznu zimsku opremu.

On je, imajući u vidu da se završava zimski raspust za većinu učenika, zbog čega se očekuje povećan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima, pozvao sve učesnike u saobraćaju da pokažu potrebnu dozu strpljenja, da poštuju ograničenje brzine i ne pretiču nepropisno jer time ugrožavaju sebe, svoju porodicu i ostale u saobraćaju.

Veljko Ćurčić iz Agencije za bezbednost saobraćaja je precizirao da kampanju „Za zimu se spremi i na vreme opremi” zajednički sprovode Agencija, Ministarstvo unutrašnjih poslova, JP „Putevi Srbije”, Turistička organizacija Srbije, Auto-moto savez Srbije i kompanija „Eko”.

Ćurčić je apelovao na vozače da na put krenu odmorni, da dobro isplaniraju putovanje i provere ispravnost vozila, izbegavaju nagla kočenja, da ne koriste tempomate i da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, kao i vremenskim prilikama.

Nebojša Mandić iz Auto-moto saveza Srbije podsetio je na to da je broj telefona Operativnog centra 1987 na raspolaganju 24 časa dnevno i pozivom na ovaj broj vozači u svakom trenutku mogu da dobiju informacije o uslovima vožnje i stanju na putevima u Srbiji.

(Vlada Srbije)

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano