Search
Close this search box.
Čitaj više
Broj pregleda

Očigledan nesporazum – Detaljno razjašnjenje situacije u Niševcu

Podeli sa prijateljima:

Nakon širenja spekulacija i informacija na društvenim mrežama o teškom položaju žene u selu Niševac, koja navodno živi u nehumanim uslovima, kontaktirali smo Centar za socijalni rad i predsednika opštine Svrljig, Miroslava Markovića, kako bismo dobili relevantne informacije i stvarnu sliku situacije.

Centar za socijalni rad Svrljig, foto: Svrljiške novine
Centar za socijalni rad Svrljig, foto: Svrljiške novine

Predsednik Marković je promptno reagovao na saznanje i poslao nadležne iz Centra za socijalni rad da posete kuću pomenute osobe i utvrde sve činjenice kako bi joj se pružila pomoć. Međutim, kako smo saznali, radnici Centra za socijalni rad su već juče obišli ženu i tokom razgovora sa njom, kao i putem zvaničnih podataka, utvrdili su da je ona građanka Niša. U ovom slučaju, nadležan za nju je niški Centar za socijalni rad, ali važno je napomenuti da osoba nije socijalno ugrožena.

Ispostavilo se da je žena trenutno u Niševcu zbog ustupljenih placeva u Nišu gde se gradi neki drugi objekat, dok je njen stalni boravak u Nišu, nezvanično saznajemo.

Kuća u Niševcu je od čvrstog materijala, izgrađena fasadnom ciglom.

Nažalost, ne plaća struju već nekoliko godina, što je uzrok nestanka električne energije, takođe nezvanični podatak.

Unatoč tome, žena je dobro, a Centar za socijalni rad je obavestio Dom zdravlja u Svrljigu da je poseti radi preventivnih pregleda.

Status sa fejsbuka, prtscr
Status sa fejsbuka, prtscr

Želimo naglasiti da se radi o nesporazumu i da je osoba u solidnom zdravstvenom stanju. Nadamo se da će ovo razjašnjenje eliminisati zabrinutost i dezinformacije koje su se pojavile na društvenim mrežama.

Podsećamo da se neistinite informacije mogu smatrati širenjem panike i dezinformacija, što može imati pravne posledice pred sudom. U interesu zajednice i pojedinaca, molimo za pažljivo proveravanje informacija pre njihovog deljenja na društvenim mrežama.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano