Search
Close this search box.
Iz dva u jedan!
Broj pregleda

ZONA CENTAR: FK Svrljig – FK Palilulac: 3:1 (0:1)

Podeli sa prijateljima:

U fudbalskom spektaklu koji je odjeknuo Svrljigom, FK Svrljig trijumfovao je nad izazivačem, FK Palilulac, rezultatom 3:1, pružajući publici nezaboravan doživljaj.

Detalj sa utakmice, foto: Svrljiške novine
Detalj sa utakmice, foto: Svrljiške novine

Prvo poluvreme obeležila je neizvesnost, dok su gosti uspeli postići vodeći gol iz slobodnog udarca. Iako su šanse za domaćina bile brojne, jedina tačna realizacija stigla je od strane Lazara Đokića, koji je ujedno bio i junak drugog dela igre.

U drugom poluvremenu, FK Svrljig je pokazao izuzetnu borbenost i brzo stigao do izjednačenja, zahvaljujući preciznom šutu Đokića.

Nastavivši u istom ritmu, Đokić je postigao još jedan pogodak, donoseći prednost domaćem timu.

Međutim, uzbuđenje nije izostalo ni van terena. Kontroverzni trenuci i odluke sudija doveli su do usijane atmosfere, a niz kartona i isključenja dodatno su začinili meč.

Detalj sa utakmice, foto: Svrljiške novine
Detalj sa utakmice, foto: Svrljiške novine

Uzbudljiv trenutka dogodio se kada je štoper i kapiten plavo-belih Nikola Mišić oboren od strane gostujućeg igrača, bukvalno na metar ispred pomoćnog sudije koji nije podigao zastavicu, dok je glavni arbitar dosudio prekršaj, a potom je nastalo koškanje i dobacivanje i usledila je podela crvenih kartona. Publika je odmah osula paljbu po sudijskoj trojci, po rečima poznavaoca sportskih prilika, ali i neutralnih gledaoca sa strane, mesta za crvene kartone nije bilo. Kako nezvanično saznajemo, sudijski trojac nije dobio pozitivnu ocenu delegata, što bi moglo usloviti da dobiju kaznene poene iz resornog saveza. Podsećamo da je isti arbitar bio glavni sudija na meču između OFK Brzi Brod – FK Svrljig u Brzom Brodu, a nerado se sećamo da nije prekinuo igru kada je golman plavo-belih bio oboren u petercu, a potom je Svrljig primio gol.

Pored Mišića koji je isključen iz igre, zbog prigovora (ni manje, ni viša) crveni karton dobio je i mladi igrač Jovan Mihajlović, a potom je žuti karton pokazan i golmanu Milanu Jeremiću koji je došao do mesta konflikta kako bi smirio situaciju.

Svrljig je utakmicu nastavio sa devetoricom, ali se to zahvaljujući publici i želji igrača nije mnogo primetilo, pa je stvoren niz novih šansi.

Nemanja Nedeljković Nemac stavio je tačku na fantastičan preokret i postigao treći gol za FK Svrljig. Iako su imali još nekoliko izglednih prilika, rezultat se nije menjao do kraja meča.

Ova pobeda dodatno jača moral ekipe FK Svrljig, a navijači su s pravom ponosni na hrabru igru svojih ljubimaca.

FK Svrljig nastavlja stvarati fudbalsku bajku, ostvarujući značajne rezultate i uzbudljive trenutke na terenu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano