EVO KOJA SELA SU U PITANJU
Broj pregleda

Potrebni strelci radi angažovanja na protivgradnim stanicama u svrljiškim selima

Potrebni strelci radi angažovanja na protivgradnim stanicama od strane Republičkog hidrometeoprološkog zavoda (Radarski centar Niš) na protivgradnim stanicama: PERIŠ, ŠLJIVOVIK, DAVIDOVAC I IZVOR.

Protivgradna stanica, selo Vlahovo, foto: S.B.
Protivgradna stanica, selo Vlahovo, foto: S.B.

U okviru pripreme sezone odbrane od grada 2023. godine, Republički hidrometeorološki zavod  preuzeo je niz planiranih mera u cilju pravovremenog početka sezone. Na području lokalne samouprave Svrljig i dalje postoji  problem oko nalaženja strelaca za sve lansirne stanice koje bi trebalo da rade, o čemu ste obavešteni našim završnim izveštajem za 2022. godine.

Radarski centar  ,,Niš”,  izvršio je anketiranje strelaca radi nastavka saradnje. Na teritoriji Svrljiga zbog neangažovanja strelaca od 14 lansirnih stanica prošle godine  radile su 7 LS, a 7 LS nisu radile zbog neangažovanja strelaca i lošeg stanja objekata, potrebna je njihova popravka i angažovanje strelaca za rad.

  • LS 401-Periš,
  • LS 402-Šljivovik,
  • LS 403-Davidovac,
  • LS 410-Izvor.

Zainteresovani se mogu javiti u prostorijama OU Svrljig ili na telefon 065/3406351.

Angažovanje strelaca i popunjenost mreže lansirnih stanica, značajno bi doprineli poboljšanju uspešnosti svakog sprovedenog dejstva, sve u cilju smanjenja efekata vanrednog događaja.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *