Search
Close this search box.
Pomoć starijima
Broj pregleda

MILETIĆ: DOM ZDRAVLJA MORA BITI PRISUTAN I U SELIMA! AKTIVIRATI SEOSKE AMBULANTE!

Podeli sa prijateljima:

Odbornik Milija Miletić na prethodnoj sednic SO Svrljig zatražio je da se Dom zdravlja Svrljig više angažuje po pitanju seoskih ambulanti i istakao da je neophodno da doktori obilaze sela i pacijente u tim selima. 

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M.M.
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M.M.

Sada su se stekli uslovi, imamo dovoljno medicinskih radnika da obiđu sve meštane u svrljiškim selima. Sada smo na nivou kao pre 15 godina kada smo imali više od 100 zapošljenih, što je slučaj i danas. Molim predsednika opštine da hitno proveri sa direktorom Doma zdravlja da li medicinske službe obilaze sela, da nam predoči kakvo je stanje po tom pitanju i koliko je seoskih ambulanti aktivno, rekao je Miletić.

Miletić je istakao da je neophodno i bitno za meštane svrljiških sela da imaju svu medicinsku pomoć, znajući da ima veliki broj starijih lica i lica kojima je medicinska pomoć na terenu preko potrebna.

Odbornik Miletić je rekao da je u proteklih godinu i po dana upošljeno više od 10 doktora, a dve doktorke su poslate na specijalizaciju.

Imamo dovoljan broj lekara koji treba zajedno sa medicinskim osoboljem da obilaze naša seoska područja, seoske ambulante i da budu bliže ljudima, rekao je Miletić, aludirajući predsedniku opštine da proveri kakvo je stanje po tom pitanju u Domu zdravlja i da izvesti SO i njega lično.

3 Responses

  1. Genijalna ideja.Potrebno je stare ,bolesne i teško pokretne pacijente pregledati u njihovim domovima ili u seoskoj ambulanti – izmeriti pritisak,glikemiju ,uraditi EKG ii …Sve pohvale mladim lekarima DZ Svrljig i sestrama Službe kućnog lečenja i nege.

  2. Kasno je za obilazak većina sela u Svrljigu ima po 30 do 70 stanovnika.Nema potrebe dodatnim troškovima i još jednom kampanjom o trošku države g.Miletiću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Kupališni kompleks “Bazeni Pastirište” otvoren za posetioce

CTKS Svrljig

KULTURA: 20. LIKOVNA KOLONIJA ,,ARS TIMACUM”

ZABAVA DO ZORE!

BOBAN ZDRAVKOVIĆ, DRAGANA MIRKOVIĆ I ZORANA MIĆANOVIĆ NA 18. BELMUŽIJADI

Vidimo se

Najava: 18. Belmužijada u Svrljigu prve nedelje avgusta

Javni poziv

Poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja do 8. jula

Na Vidovdan

Međunarodni festival folklora “Igra kolo kraj Timoka” u Svrljigu 28. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano