Search
Close this search box.
Obaveštenje
Broj pregleda

Više od 10.000 poljoprivrednika pruzelo eID broj za eAgrar

Podeli sa prijateljima:

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Jelena Tanasković izjavila je danas da je za sedam dana više od 10.000 poljoprivrednih proizvođača preuzelo parametre za svoj eID broj, koji je prvi korak za pristup platformi eAgrar.

Ilustracija, poljoprivreda i stočarstvo, foto: Svrljiške novine
Ilustracija, poljoprivreda i stočarstvo, foto: Svrljiške novine

Tanasković je u Valjevu obišla filijalu „Pošte Srbije“, gde je preuzela svoje parametre i QR kod za instalaciju aplikacije ConsentID, neophodnog koraka za sve poljoprivredne proizvođače u procesu registracije i prijave na portalu.

Ona je podsetila na to da se novi informacioni sistem eAgrar, koji će sa radom početi na proleće, uvodi u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa i promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG), kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi.

Kako bi dobili svoj eID, što je zapravo identifikacioni lični broj, poljoprivrednici koji poseduju pametne mobilne telefone treba da odu na šalter „Pošte“ i besplatno preuzmu parametre za eID, objasnila je ministarka.

Preuzimanje eID broja je samo prvi korak, dok će u drugom koraku zaposleni u poljoprivrednim stručnim službama pomoći svima koji nisu sigurni kako da se uloguju, navela je Tansaković, koja je tim povodom obišla i Poljoprivrednu savetodavnu i stručnu službu u Valjevu.

Ona se uverila u to da se ceo postupak može završiti za nekoliko minuta, i još jednom pozvala poljoprivrednike da se obrate nekoj od 34 poljoprivredne savetodavne i stručne službe širom Srbije za sve informacije ili pojašnjenja.

Prema njenim rečima, oni poljoprivrednici koji ne poseduju pametne mobilne telefone treba da u MUP-u izvade kvalifikovani elektronski sertifikat (KES), koji u elektronskoj razmeni podataka zamenjuje potpis neke osobe.

Izvor: Vlada Srbije

NAJNOVIJE NA PORTALU

JELIGOR D.O.O.

Edukacija za berače i uzgajivače lekovitog i aromatičnog bilja – Ne propustite priliku!

Odlična vest

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

OBAVEŠTENJE

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić” obaveštava roditelje budućih prvaka

Od ponedeljka do petka

Izložba slika sa prve Likovne kolonije ,,Vinski put” u holu Osnovne škole od danas do petka

Amin

Počeo je Vaskršnji post

Nerealna priča...

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano