Nova inicijativa
Broj pregleda

MILETIĆ: Pomoći poljoprivrednicima da pristupe platformi e-Agrar! (VIDEO)

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić je na konferenciji za novinare zatražio da se pomogne poljoprivrednicima kako bi se registrovali na platformi e-Agrar.

Foto: USS
Foto: USS

– E-Agrar je program koji će ubrzati proces upisa podataka, promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi. Međutim, veliki broj opština, kao što su Svrljig, Babušnica, Gadžin Han, nema pokrivenost internetom i to predstavlja veliki problem poljoprivrednicima koji bez interneta ne mogu pristupiti ovoj platformi – objašnjava Miletić.

Kako je istakao, do proleća je kratak rok da poljoprivrednici pristupe platformi e-Agrar, te je potrebno taj rok produžiti:

– Razgovarao sam sa ministrom telekomunikacija i informisanja Mihailom Jovanovićem i predložio da u saradnji sa ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković pomognemo svim poljoprivrednicima kako bi se blagovremeno prijavili na platformu e-Agrar. Veliki broj poljoprivrednika nema pametne telefon, niti nekog ko bi im pomogao da se prijave, zbog toga treba da angažujemo veterinarske i opštinske službe kako bi pronašli adekvatno rešenje i pomogli poljoprivrednicima – rekao je Miletić.

Miletić je ponovio da je potrebno da svako selo u Srbiji ima pristup internetu jer je internet potreba 21. veka.

 

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *