Turizam
Broj pregleda

Svetski dan turizma obeležen i u Svrljigu

Centar za turizam, kulturu i sport u saradnji sa udruženjima građana među kojima je i UG ,,Terra Incognita” – organizovao je javno slušanje povodom Svetskog dana turizma sa temom ,,Pravci i mogućnosti bavljenja turizmom na teritoriji opštine Svrljig”. 

Turizam u Svrljigu, foto: M.M.
Turizam u Svrljigu, foto: M.M.

Skup je održan u dvorištu crkve Svetog Ilije u Niševcu, a o turizmu govorio je Nenad Ranđelović, zaposleni u Centru za turizam, kulturu i sport na poslovima iz oblasti turizma.

Bilo je reči o mogućnostima razvoja turizma na teritoriji svrljiške opštine, a skupu su prisustvovali predstavnici Srednje stručne škole ,,Dušan Trivunac Dragoš” – učenici turističkog smera, kao i predstavnici lokalne samouprave i predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

Predsednik opštine Miroslav Marković pozdravio je mlade i poručio da Svrljig ima zaista čime da se hvali, ali da je potrebno mnogo više raditi na promociji i oživljavanju seoskog, ali i svakog drugog vida turizma.

Marković je podsetio da Opština ulaže velike napore da Svrljig vrati na turističku mapu Srbije i Evrope, te da se to polako i obistinjuje.

Drago mi je da smo danas ovde i da govorimo o turizmu. Niševac je uz podršku CTKS i Opštine sada jedna vidljiva turistička tačka na jugoistoku Srbije. Radićemo da sva sela, koja imaju šta da prikažu, budu vidljivija, uređenija i da kao takva dočekaju turiste, poručio je Marković.

Inače, skupu su prisustvovali i predstavnici UG ,,Terra Incognita” koji su juče proslavili pet godina rada i postojanja.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *