Search
Close this search box.
Mladi i nesalomivi
Broj pregleda

NOVA POBEDA U GOSTIMA: FK Svrljig iznenadio Jedinstvo, ali i mnoge iz fudbalskog sveta!

Podeli sa prijateljima:

Fudbaleri FK ,,Svrljig” izvojevali su novu pobedu u gostima i to u Gornjem Matejevcu, protiv veoma dobre i spremne ekipe ,,Jedinstva” koja je prošle godine zauzela visoko četvrto mesto na tabeli zone Centar. 

FK Jedinstvo - FK Svrljig 0:1, foto: M.M.
FK Jedinstvo – FK Svrljig 0:1, foto: M.M.

Jedini strelac za FK ,,Svrljig” bio je iskusni Vladica Đorđević koji je evrogolom savladao domaćeg golmana, zahvaljujući asistenciji Nenada Ilijića.

Utakmicu je pratilo više od 300 navijača, a svrljiški fudbaleri balansirali su, na izuzetno mekanom i lepom terenu, igru svih 90 minuta.

Kapiten Branislav Bojić bio je na visini zadatka i nije dozvolio ni ,,muva” da prođe do šesnaesterca plavo-belih, a kamo li lopta koja je bila u nogama igrača ,,Jedinstva”, a u tome mu je pomagao iskusni Nedeljković. 

Jovan Mihajlović i Andrej Prvulović – mlade okosnice plavo-belih bili su na visini zadatka, sve do drugog poluvremena kada je došlo do nemilog događaja i povrede mladoh Mihajlovića. U nastavku meča po bokovima su leteli otac i sin Miroslav i Andrej Prvulović koji su taj prostro zatvorili veoma iskusno.

Petar Peca Nikolić, plejmejker ove zone, pokazao je ponovo svoje znanje i baratanje loptom na svim delovima terena, a na poziciji koju je igrao nije mu bilo premca.

Iskusni Aleksandar Minić odigrao je svih 90 minuta i ponovo bio na visini zadatka, kao u meču sa Pukovcem.

Uroš Žikić ponovo je pokazao borbenost i kako se bori za svoju opštinu na sportskom terenu, svih 90 minuta trčao je i zatvarao i moguće i nemoguće pozicije.

Kao što smo i napisali, na visini zadatka bili su Vladica Đorđević koji je uz pomoć ubacivanja sa strane Nenada Ilijića postigao pogodak i Petar Dragićević koji je u nekoliko navrata opasno pripretio domaćinima u šesnaestercu.

Na meču se takođe istakao i iskusni čuvar mreže Milan Jeremić Jera koji je skinuo nekoliko lopti koje je publika videla u mreži gola Svrljižana.

Sledeće kolo FK ,,Svrljig” igra kod kuće protiv ekipe iz Malošišta.

VIDEO / Matija Nikolic FK Jedinstvo:

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano