Hronika
Broj pregleda

Požar progutao deo kuće u Okruglici, porodica neutešna (FOTO)

Protekle nedelje došlo je do požara na porodičnoj kući Božinovića u Okruglici kod Svrljiga. 

Požar u kući Božinovića, foto: M.M.
Požar u kući Božinovića, foto: M.M.

Po rečima očevidaca najpre je došlo do požara u dnevnoj sobi, a onda se on proširio na hodnik i pokušao da ugrozi ostale prostorije u kući. Međutim, brzom intervencijom ukućana i vatrogasaca koji su na vreme stigli, buktinja je ugašena i požar lokalizovan.

Dnevna soba izgorela je totalno, sva oprema i stvari su nestali u požaru, ali na svu sreću vatra nije uspela da ugrozi krovnu konstrukciju i pomoćni deo kuće.

Porodica Božinović odmah ujutru obavestila je predsednika opštine o događaju i druge relevantne institucije kako bi im pomogli u nevolji.

Nakon požara, foto: M.M.
Nakon požara, foto: M.M.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković ističe da je opština Svrljig jedna od retkih koja je osigurana po ovom, ali i po drugim pitanjima što se tiče elementarnih nepogoda i tome slično.

I u ovoj, nažalost, nesrećnoj situaciji pokazalo se da je odluka Opštine da osigura sva domaćinstva na celoj teritoriji ispravna. U neminovnim situacijama, kao što je ova, apsolutno svaka pomoć je dobrodošla i s’toga će opština nastaviti sa ovom praksom i pomagati svojim žiteljima, poručio je predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *