Svrljiške novine

Hronika
Broj pregleda

DRAMA NA SVRLJIŠKIM PLANINAMA! VATROGASCI SPASILI ČOVEKA (FOTO+VIDEO)

Vatrogasci-spasioci vatrogasne jedinice iz Svrljiga spasili su B.G. koji je danas u udaljenom delu Svrljiških planina zadobio teške telesne povrede, otvoreni prelom leve potkolenice, pri obaranju stabla drveta.

Spasavanje, akcija, foto: P.A.
Spasavanje, akcija, foto: P.A.

Nakon što B.G. obavestio svog prijatelja da je teško povređen, on je odmah slučaj prijavio svrljiškom Domu zdravlja. Znajući o kakvom terenu se radi ekipa Doma zdravlja obavestila je Vatrogasnu jedinicu, a mladi pripadnici vatrogasno-spasilačke brigade u Svrljigu Ivan Antić i Nenad Đorđević, nisu oklevali ni trena i odmah krenuli na lokaciju gde se nalazio nesrećni čovek.

Vatrogasci i lekari na licu mesta, foto: P.A.
Vatrogasci i lekari na licu mesta, foto: P.A.

Vatrogasci Antić i Đorđević pokušali su da se probiju do mesta nezgode džipom, ali to im nije pošlo za rukom jer je loš položaj terena i gusta šuma onemogućila dalju vožnju pa su do povređenog pešačili skoro tri kilometra, zajedno sa ekipom Doma zdravlja Svrljig.

Vatrogasci i lekari na licu mesta, foto: P.A.
Vatrogasci i lekari na licu mesta, foto: P.A.

Povređenom licu odmah je ukazana prva pomoć, a potom su ga vatrogasci nazad do vozila u selu odneli na nosilim, uz pomoć njegovih prijatelja koji su zajedno sa njim učestvovali u seči šume.

Veoma strm i nepristupačan teren bukvalno je onemogućio ekipe Doma zdravlja i vatrogasaca da se brzo vrate do sela, pa je akcija spasavanja bila veoma turbulentna i napeta do samog kraja putovanja. Kada su nekako stigli do sela, povređeni je odmah prebačen u svrljiški Dom zdravlja.

Šuma u kojoj se desila nezgoda, foto: P.A.
Šuma u kojoj se desila nezgoda, foto: P.A.

Po dolasku u Svrljig povređeni je upućen na dalje lečenje u Urgentni klinički centar Niš.

Ovo nije prva uspešna akcija mladih vatrogasaca u Svrljigu, o čemu smo i ranije pisali. U ime svih građana zahvaljujemo vatrogasno-spasilačkoj jedinici na pomoći koju pruža ugroženom stanovništvu.

Uspešno spašavanje, foto: P.A.
Uspešno spašavanje, foto: P.A.

Za ,,Svrljiške novine” komandir VSO Svrljig Igor Mihajlović ističe da će vatrogasce koji su učestvovali u akciji spasavanja predložiti za nagradu u okviru delokruga rada vatrogasno-spasilačke jedinice u Svrljigu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • Svaka cast vateogascima! Valjda su vatrogasci pomogli da se evakuise a SPASILA ga je ekipa Doma zdravlja Svrljig, tj lekari, sestre i vozač saniteta!!!! Svaka čast svima, i sve pohvale ali bar u naslovu bi trebalo da budu pomenuti i jedni i drugi.

  • Zasto ne pohvalite ekipu Doma zdravlja.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *