Search
Close this search box.
Zdravlje je najbitnije
Broj pregleda

Besplatni zdravstveni pregledi za Svrljižane povodom Dana urgentne medicine

Podeli sa prijateljima:

Povodom Dana urgentne medicine, koji je obeležen i u Svrljigu, Pokret pravo na život – Meri u saradnji sa Opštinom Svrljig i Domom zdravlja Svrljig, organizovao je ispred gradskog parka akciju besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda za građane Svrljiga. 

Foto: D.R.
Foto: D.R.

Građani su mogli da se posavetuju sa lekarima, da potpuno besplatno i bez knjižice izmere krvni pritisak i nivo šećera u krvi, a po potrebi mogli su da izvrše EKG proveru u sanitetskom vozilu.

Predstavnici pokreta podelili su građanima promo materijal i upoznali ih detaljnije sa delovanjem ovog udruženja, sa ciljevima, aktivnostima i programom.

Narodni poslanik Milija Miletić (USS), foto: Video prtscr
Narodni poslanik Milija Miletić (USS), foto: Video prtscr

Akciji se odazvao i narodni poslanik Milija Miletić, koji je ujedno i član radne grupe pri Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

Miletić je tom prilikom istakao da svaka opština u Srbiji mora imati Službu urgentne medicine i hitnu pomoć, i da za to nikako ne sme merilo broj stanovnika, jer svakom stanovniku je potrebno da to ima u svom mestu.

Foto: D.R.
Foto: D.R.

Poslanik Miletić je rekao da će nastaviti, kao i do sada, da se bori upravo za to, da svako mesto u Srbiji, a pogotovo mesto iz kog dolazi, dobije Službu urgentne medicine i hitnu pomoć.

Preventivnu zdravstvenu akciju posetio je i predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, koji je tom prilikom pohvalio zalaganje ljudi iz pokreta i pohvalio rad svrljiškog Doma zdravlja, celokupnog kolektiva.

Inače, akcija je sprovedena u okviru projekta koji je podržan od Građanskih inicijativa i Helvetas Swiss intercooperation uz finansijsku pomoć Vlade Švajcarske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Kupališni kompleks “Bazeni Pastirište” otvoren za posetioce

CTKS Svrljig

KULTURA: 20. LIKOVNA KOLONIJA ,,ARS TIMACUM”

ZABAVA DO ZORE!

BOBAN ZDRAVKOVIĆ, DRAGANA MIRKOVIĆ I ZORANA MIĆANOVIĆ NA 18. BELMUŽIJADI

Vidimo se

Najava: 18. Belmužijada u Svrljigu prve nedelje avgusta

Javni poziv

Poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja do 8. jula

Na Vidovdan

Međunarodni festival folklora “Igra kolo kraj Timoka” u Svrljigu 28. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano