Slično i u selima
Broj pregleda

FOTO INFO: Smeće van kontejnera u mnogim svrljiškim naseljima

Smeće van kontejnera svakodnevna je pojava na svim lokacijama u gradu, a o tome malo ko govori.

Đubre van kontejnera, foto: Svrljiške novine
Đubre van kontejnera, foto: Svrljiške novine

Da li manjka broj kanti i kontejnera ili kulture i kućnog vaspitanja veliko je pitanje kojim treba da se pozabave lokalna ekološka udruženja, komunalna policija i dr.

Međutim, u skoro svim ulicama postavljeni su kontejneri, a po svemu sudeći potrebno je postaviti ih još, ali i kanti duž glavnih, odnosno prometnijih ulica.

Veliki problem sa smećem je i u ulici Vasilija Anđelkovića Albanca, kod mosta na Pravačkoj reci.

Mačak u kontejneru, foto: M.M. / Svrljiške novine
Mačak u kontejneru, foto: M.M. / Svrljiške novine

Smeće na ovoj lokaciji završava uglavnom pored kontejnera ili u reci, kao i pored ograda kuća. Svakako, ovo je nesavesnih građana, ali i životinja koje ne izbijaju iz kontejnera.

U naselju Rosulja je slična situacija, kao i preko puta Elektrodistribucije, iza zelene pijace gde se ne može proći od blata, ali i od smeća.

Kontejner u ulici Vasilija Anđelkovića Albanca, foto: M.M.
Kontejner u ulici Vasilija Anđelkovića Albanca, foto: M.M.

Građani koji žive u ulici Vasilija Anđelkovića Albanca, od mosta do maloprodajnog objekta ,,Zona”, tražiće od komunalnog preduzeća da se postavi još jedan kontejner na ovoj lokaciji.

Pored svega i radnici JKSP ,,Svrljig” mora da povedu računa prilikom odvoženja smeća kako ga odlažu u kamion, kaže M.A. za naš portal.

Kako bi smo proleće dočekali u čistijem okruženju apelujemo na sve građane da smeće odlažu u kontejnere i da ne zagađuju reku, prirodu, zelenilo…. Kao i na nadležne da vrše pojačanu kontrolu i rešavaju aktuelne probleme po pitanju ekologije u gradu, ali i u selima gde postoji sličan problem.

Prilog je deo projekta ,,Ekologija je naša budućnost” koji je sufinansiran od strane Opštine Svrljig.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Ovo je ništa,dođite u Drajinac smeće imamo za izvoz al zato vodu nemamo ni za lek! Živimo u nadi da će pre izbora kao i svaki put dovesti mašine da krenu sa iskopom a voda verovatno stiže oko prvog aprila!

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *