Svrljiške novine

Politika
Broj pregleda

MILETIĆ ČLAN RADNE GRUPE MINISTARSTVA ZDRAVLJA: Hitna pomoć mora biti dostupna svakom građaninu! (FOTO)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je doneo Rešenje o obrazovanju posebne Radne grupe za izradu predloga mera za unapređenje rada hitne medicinske pomoći na teritoriji Republike Srbije.

Foto: Dejan Zejnula, dr Jugoslav Kelečević, Milija Miletić i dr Dejan Antić
Foto: Dejan Zejnula, dr Jugoslav Kelečević, Milija Miletić i dr Dejan Antić

Za predsednika Radne grupe imenovan je pomoćnik ministra dr Jugoslav Kelečević, a za zamenika narodni poslanik Milija Miletić.

Članovi Radne grupe su: Dejan Zejnula (predsednik Pokreta „Pravo na život-Meri“), Dušankan M. Jovanović (advokat), dr Miodrag Branković (Zavod za hitnu medicinsku pomoć Niš), dr Aleksandra Paunović (načelnik Službe hitne medicinske pomoći Negotin), dr Dejan Antić (Dom zdravlja Svrljig), Slavica Spahić (Ministarstvo zdravlja), za sekretara je imenovana Ivana Herceg.

Radna grupa ima zadatak da izgradi predlog mera za unapređenje rada hitne medicinske pomoći na teritoriji Srbije.

Narodni poslanik Milija Miletić je nakon sastanka u Ministarstvu izrazio uverenje da će Radna grupa unaprediti rad hitne medicinske pomoći:

– Uveren sam da će Radna grupa pronaći najbolje rešenje da se unapredi rad hitne medicinske pomoći. Neophodno je poboljšati rad hitne pomoći kako bi bila dostupna svim građanima Srbije gde god oni živeli – poručio je Miletić.

Miletić je, takođe, član Radne grupe za izradu Predloga pravilnika o načinu i organizaciji obavljanju zdravstvene delatnosti hitne medicinske pomoći.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • Bravo za našeg narodnog poslanika Miliju,odličan predlog za formiranje hitne pomoći i u manjim opštinama a pogotovo Svrljigu to treba.Ova i ovakva pomoć je juče bila potrebna meni sutra nekom drugom,živimo takvim životom a i ulazimo u godine starenja gde je takva hitna medicinska pomoć vredna života dali starijeg ili mladjeg čoveka.

  • Behu nekad bolji dani za stoku u Svrljigu,a sada slede bolji dani za zdravlje srpskog naroda.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *