Svrljiške novine

Nikada nije kasno...
Broj pregleda

SLOŽILI SE ODBORNICI: Pojačana kontrola sredstava koje isplaćuje Opština bračnim parovima i roditeljima tek rođenih beba

Narodni poslanik Milija Miletić, predsednik opštine Miroslav Marković i odbornik Aleksandar Petković složili su se da je potrebna veća kontrola sredstava koje isplaćuje Opština Svrljig bračnim parovima i roditeljima novorođenčadi. 

Detalj sa SO Svrljig, foto: M.M.
Detalj sa SO Svrljig, foto: M.M.

Predsednik opštine Miroslav Marković rekao je da je jedan sugrađanin Opštinskom veću podneo žalbu jer njegova ćerka živi u Nišu i ne ispunjava jedan od uslova, na šta mi je on rekao usmenim putem ,,šta je se ona uopšte i prijavljivala ovde”.

To smo razmatrali na sednici veća i u toku je formiranje komisije koja će imati zadatak da vrši proveru na terenu. Komisija će proveravati bračne zajednice da li zaista parovi žive na teritoriji Svrljiga i to se odnosi i za roditelje tek rođene dece jer sredstva koja opština Svrljig izdvaja uopšte nisu mala, rekao je Marković.

Odbornik Petković kaže da je većina osoba zakonski pokriveno, ali ne i moralno.

Tu mora da se promeni neka klauzula ili nešto u tim rešenjima, da ti žive i rade na ovoj teritoriji, a ne samo da se vode, poručio je Petković.

Narodni poslanik Milija Miletić pozvao je predsednika Miroslava Markovića da službe opštine krenu sa postupkom provere koliko je prijavljeno bračnih parova, da li žive u Svrljigu ili samo primaju novac od opštine a žive negde drugde.

Sredstva ne bi trebalo da koriste ljudi koji se fiktivno vode ovde, rekao je Miletić.

Inače, kako nezvanično saznajemo, u toku narednih dana krenuće provera i komisija će praktikovati da vrši proveru tokom cele godine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *