Search
Close this search box.
Šta je štetno, a šta ne?
Broj pregleda

Polemika o hloru, PVC i aluminijumskoj stolariji na sednici SO Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Odbornici SO Svrljig Milija Miletić (USS) i Bratislav Mitić (GG PZSS) govorili su na jučerašnjoj sednici SO Svrljig o hloru, ali i PVC i alu stolariji.

Direktor JKSP ,,Svrljig'' Jovan Đorđević, foto: M.M.
Direktor JKSP ,,Svrljig” Jovan Đorđević, foto: M.M.

Naime, odbornik Bratislav Mitić u svom izlaganju, u okviru objedinjenih tačaka u vezi JKSP ,,Svrljig”, rekao je da je pre neki dan blatljava voda tekla iz slavina, ali da su iz JKSP ,,Svrljig” dodali hlor u sistem i ubili bakterije, ali je blato ostalo…

Što se tiče hlora, tačno je da uništiva bakterije, ali uništava i zdrave ćelije, to je jak otrov koji se koristio u Drugom svetskom ratu. Znaju li Svrljižani za incident koji se dogodio kada je vaš radio komunalca napustio radno mesto, a dozimetar hlora se baš tada pokvario, za nesreću to se uvek tako desi i velika količina hlora je otišla u sistem i vi ste to zataškali. Da li je neko imao zdravstvene posledice zbog toga, verovatno jeste, ali to nikog ne interesuje, rekao je Mitić.

Mitić je rekao da se divi direktoru JKSP ,,Svrljig” na hrabrosti, vi ste odgovorno lice preduzeća, jer ukoliko neko utuži komunalac zbog vode i dokaže, direktor će snositi velike zakonske posledice.

Milija Miletić potvrdio je da je hlor otrovan, ali da se procedura hlorisanja radi po svim propisima i uputstvima državnih instanci.

Tu nema sigurno nema problema da se naši građani plaše da ih neko truje, rekao je Miletić.

Milija Miletić (USS) upitao je Bratislava Mitića (GG PZSS) rekavši da se bavi privatnim poslom, ugradnjom PVC stolarije i da to obavlja profesionalno, da li je PVC koji je ugrađen na našim prozorima od otrovnog materijala, da li je i aluminijum otrovan.

Neka svako proveri da li je aluminijum otrovan. Da li je PVC otrovan. To je najtoksičniji materijal ikada stvoren, to je PVC. E, sada, da li sutra kada vi ugradite prozor kod Janka, Branka, Petra, namerno trujete ljude kada ugrađujete PVC stolariju, kada stavljate aluminijumsku stolariju ili to radite da ljudima bude dobro, da imaju bolju energetsku efikasnost i topliji dom, upitao je Miletić.

Vidite, sve se zna. Hlor je otrovan u velikim količinama, to je normalno, ali kada se dozira i radi na najbolji način – hlor je veoma povoljan i kod nas i u drugim zemljama. PVC i aluminijum su najtoksičniji otrovi, ali kada se s njim radi negativno bilo bi loših elemenata, ali vi to radite da svaki građanin ima uštedu energije i da mu kuća bude toplija, zato treba govoriti kako jeste, a ne da bude lepo za nečije uvo, rekao je Miletić.

Miletić je upitao da li se radi na tome da se vrati neki direktor u JKSP Svrljig koji je tu funkciju obavljao ranije.

Možda je to vaš cilj, razgovaraćemo i o tome. Mislim da Jovan Đorđević radi na najbolji način i da oni ne truju naše građane i da se voda čisti i filtrira za dobrobit naših građana, rekao je Miletić.

Mitić se odmah javio i rekao da nije rekao da komunalac truje ljude.

Voda se normalno hloriše, hloriše se i u bazenima u normalnim količinama nije otorvno. Rekao sam da je bilo slučaja kada je velika količina hlora otišla u mrežu, direktor kaže da ne zna, ali ja znam sve i ime tog čoveka, taj čovek još uvek radi u komunalcu ali na drugom mestu, ali neću da širim priču, nemojmo ništa da krijemo, poručio je Mitić.

Mitić je rekao da aluminijum nije štetan, ali je otrovan kada se termički obrađuje – seče i zagreva, ali sam nije otrovan.

Za plastiku ste potpuno u pravu gospodine Miletiću, postoje plastike koje su otrovne i koje nisu, tzv. reciklirane plastike su otrovne za ljude jer imaju u sebi olova, a ima i prozora – plastičnih profila koji nemaju olovo, ja sam takvu stolariju vama ugradio i nijedan prozor od reciklirane plastike nisam uradio, rekao je Mitić.

Kunem vam se, dolazili su ljudi i traže mi jeftino, ja kažem nema ja koristim ove profile, oni kažu ima na drugom mestu, ali ja kažem to je od recikliranog materijala a tebi treba za dečiju sobu, pa znam ali nemam pare, opisivao je Mitić konverzaciju između njega i njegovih mušterija i rekao da nijedan prozor od recikliranog materijala nije postavio.

NAJNOVIJE NA PORTALU

JELIGOR D.O.O.

Edukacija za berače i uzgajivače lekovitog i aromatičnog bilja – Ne propustite priliku!

Odlična vest

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

OBAVEŠTENJE

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić” obaveštava roditelje budućih prvaka

Od ponedeljka do petka

Izložba slika sa prve Likovne kolonije ,,Vinski put” u holu Osnovne škole od danas do petka

Amin

Počeo je Vaskršnji post

Nerealna priča...

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano