567.200.000,00 dinara
Broj pregleda

Usvojen budžet Opštine Svrljig za 2022. godinu

Danas je na sednici SO Svrljig usvojen najbitniji dokument kojim će se upravljati opštinska vlast u narednih 12 meseci, odnosno u 2022. godini. 

SO Svrljig, sednica, foto: M.M.
SO Svrljig, sednica, foto: M.M.

Budžet Opštine Svrljig ,,težak” je 567.200.000,00 dinara, a odbornici, odnosno većina je izglasala i usvojila ga za narednu godinu.

Utrošak sredstava planiran za 2022. godinu odbornicima je obrazložila i budžet predstavila načelnica Odseka za budžet i finansije Marina Savić.

Nakon usvajanja budžeta Opštine Svrljig usledilo je usvajanje finansijskog plana za 2022. godinu SO Svrljig i predlog Kadrovskog plana opštine Svrljig takođe za narednu 2022. godinu.

Na današnjoj sednici usvojen je i plan nabavki za 2022. godinu SO Svrljig.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković predstavio je kako će izgledati zastava opštine Svrljig rekavši da je bela sa grbom opštine Svrljig po sredini i da će se od iduće godine naći kao zvanično obeležje opštine ispred zgrade i u drugim institucijama u Svrljigu.

Takođe, danas su odbornici usvojili i predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o plaćanju posebne naknade za upotrebu autoputa E-75 i E-80.

Po rečima predsendika Miroslava Markovića pravo na besplatan prolazak kroz naplatnu rampu u Nišu ostvariće jedino lica koja rade u Nišu, tako da ova subvenicja opštine nije bukvalno ukinuta.

Do kraja sednice usvojene su sve tačke dnevnog reda, a bilo ih je ukupno 27.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *