Search
Close this search box.
Sport
Broj pregleda

Miletić pohvalio trenera mlade reprezentacije Srbije u fudbalu Dejana Brankovića i poručio da je potrebno završiti sportsku halu

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić je poručio u Narodnoj skupštini da je neophodno u 2022. godini dovršiti izgradnju sportske hale u Svrljigu:

sportska hala 1
Miletić obišao radove na završetku izgradnje višenamenske sportske hale

– Bitno je da se konačno završi sportska hala, kako bi se obezbedilo mesto gde bi preko 3.000 mladih ljudi mogli da se bave sportom. Nadam se da će se ovaj projekat dovršiti u 2022. godini – rekao je Miletić.

Miletić je pred narodnim poslanicima i ministrom Nedimovićem istakao da u Svrljigu živi veliki broj talentovanih mladih ljudi:

Brankovic Dejan ŠIŠA
Arhivska fotografija / Branković Dejan Šiša / foto: Svrljiške novine

– Iz moje opštine imamo selektora omladinske fudbalske reprezentacije, to je Dejan Branković, koji se kvalifikovao u drugi krug za Evropsko prvenstvo. Imamo ljude koji našu zemlju promovišu na najbolji mogući način – zaključio je Miletić.

BIOGRAFIJA DEJANA BRANKOVIĆA

Dejan Branković je Svrljižanin, rođen 1980. godine u Nišu, a bogatu fudbalsku karijeru započeo je u Fudbalskom klubu Svrljig, i gde je prošao sve fudbalske selekcije. U Svrljigu je proveo deset godina gde je i 1998. godine debitovao za seniorsku ekipu.

2000. godine seli se u niški ,,Car Konstantin”, tadašnji srpskoligaški tim, sa kojom postaje šampion ,,Srpske lige Istok”.

Nakon odlične sezone u ovom timu, 2001. godine odlazi na jug i potpisuje ugovor sa ,,Vlasinom” iz Vlasotinca. Za njih je nastupao godinu dana.

2002. godine Branković započinje internacionalna karijera, najpre u ,,Vardaru” iz Skoplja za koji je nastupao 84 puta. Kao član makedonskog prvoligaša nastupao je šest puta u UEFA – kupu. Od šest susreta kao krunu njegove karijere izdvojio je dvomeč sa ,,Romom”, italijanskim prvoligašem iz Rima, u kojem je čuvao Marka Delvekija i Džona Kerjua koji su tada bili jedni od najtraženijih napadača na planeti.

Nakon pet sezona u Vardaru vraća se u Srbiju gde nastupa za ,,OFK Beograd” u kom ostaje sve do 2008. godine.

Nakon toga potpisuje za Fudbalski klub ,,Baku” iz istoimene prestonice Azerbejdžana čiji je dres obukao 16 puta.

Karijeru završava 2010. godine u Finskoj gde je branio boje tamošnje ekipe ,,JJK” iz Jivaskilijija.

Branković je tokom svoje blistave karijere deset puta nastupao za mlađe kategorije reprezentacije državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Na terenu je sa svojih 190 santimetara bio pravi komandant odbrane.

Osim visokog rasta krasila ga je izuzetna fizička pripremljenost, snaga i velika srčanost.

Branković je nakon završene fudbalske karijere ponovo oživeo svoj FK ,,Svrljig”, ali te 2013. godine u ulozi predsednika kluba.

Jedan komentar

  1. А не написасте за колико пара је ојадио буџет ФК Сврљига, па купио лиценцу и угурао се прво у ФК Раднички Ниш а онда преко људи и у ФСС, и ето тако постао селектор, зато нам је фудбал ту где јесте у блату…

NAJNOVIJE NA PORTALU

JELIGOR D.O.O.

Edukacija za berače i uzgajivače lekovitog i aromatičnog bilja – Ne propustite priliku!

Odlična vest

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

OBAVEŠTENJE

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić” obaveštava roditelje budućih prvaka

Od ponedeljka do petka

Izložba slika sa prve Likovne kolonije ,,Vinski put” u holu Osnovne škole od danas do petka

Amin

Počeo je Vaskršnji post

Nerealna priča...

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano