Politika
Broj pregleda

POSLANIK MILETIĆ: Veća novčana sredstva za trudnice i porodilje na selu! (FOTO, VIDEO)

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić uputio je Vladi Srbije zahtev da se obezbede veća novčana sredstva za trudnice i porodilje koje žive na selu.

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M.M.
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M.M.

Miletić je na početku skupštinskog izlaganja osudio napade ROSU na srpski narod i uputio nedvosmislenu podršku državnom rukovodstvu:

– Prvo ću osuditi napade ROSU na naš nedužan narod u severnom delu Kosovske Mitrovice. Desetak građana je povređeno, dogodilo se nešto najgore – pucali su na naš goloruk narod. Podršku bih uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je poručio da će Srbija zaštititi i
braniti svoj narod – ističe Miletić.

Poslanik se osvrnuo i na obeležavanje 60. godišnjice od osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja:

– Zahvalio bih se predsedniku Srbije, predsedniku Skupštine,predsednici Vlade i ministru spoljnih poslova Nikoli Selakoviću na organizaciji skupa povodom obeležavanja 60. godišnjice od osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja. Mislim da je ovo velika stvar za našu državu, potpisan je veliki broj sporazuma koji su dobri za Srbiju i naša zemlja se predstavila kao dobar domaćin – kazao je Miletić.

On je povodom obeležavanja Svetskog dana žena na selu uputio pitanje Vladi Republike Srbije koje se odnosi na položaj žena na selu:

– Svetski dan žena na selu se obeležava 15. oktobra. Da li postoji mogućnost da se obezbede veća sredstva za porodilje i trudnice koje žive na selu, da davanja budu veća za 50 odsto? Ovim bi žene imale maksimalnu podršku – zaključio je Miletić i uputio čestitke ženama povodom obeležavanja Svetskog dana žena na selu.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Da nije tuzno bilo bi smesno.
    Jel ce preripimo brojku od 10.000 na popis?

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *