Sećanja
Broj pregleda

Polaganjem venaca u gradskom parku obeležen 13. oktobar – DAN OSLOBOĐENJA SVRLJIGA

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković i njegov zamenik Vlada Pejčić položili su vence na spomen obeležje palim borcima u gradskom parku u Svrljigu.

Polaganje venaca u gradskom parku, foto: M.M.
Polaganje venaca u gradskom parku, foto: M.M.

Vence su položili i predstavnici SUBNOR-a, kao i predsednik te organizacije na lokalu i predsednik OO SPS Svrljig Zoran Nikodijević.

Na današnji dan pre 77 godina, 13.10.1944.godine, partizani su uz pomoć saveznika oslobodili Svrljig u Drugom svetskom ratu. Već sutradan oslobođen je Niš, a potom i prestonica – Beograd.

Zoran Nikodijvić, predsednik SUBNOR-a na teritoriji svrljiške opštine, ističe da je 13. oktobar nekada bio obeležavan i kao Dan opštine Svrljig, te da su po tom datumu bile nazvane mnoge ustanve i ulice u našoj opštini.

Ne smemo dozvoliti da se zaborave naši hrabri sugrađani koji su živote dali da odbrane i oslobode Svrljig od okupatora, poručio je Marković.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • Bravo koalicijo.Ali,na žalost,Svrljig tek treba osloboditi.

  • ovde se vidi koliko postuju nasi preci koji su zivote dali da nas sacuvaju i ovde se vidi koliko postuju ovaj dan gde su ostali predstavnici stranaka politicari takozvani i ostala bolumenta

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *