Ekonomija
Broj pregleda

Zaposlenima u ,,Pošta Srbije” biće povećane plate

Vršilac dužnosti direktora “Pošta Srbije” Zoran Ðorđević izjavio je danas da je planirano povećanje plata zaposlenih u tom preduzeću.

Arhivska fotografija, novčanik, novac, dinari, plata, penzija, foto: S.N.
Arhivska fotografija, novčanik, novac, dinari, plata, penzija, foto: S.N.

“Nama nije samo prvenstveno važno kako ćemo da izgradimo poštu i kako će ona funkcionisati u budućnosti kada su u pitanju usluge, već nam je istovremeno vrlo važno da finansijski položaj naših zaposlenih bude bolji”, rekao je Ðorđević, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Naveo je da je odluka rukovodstva, koja će biti predložena vladi, da kroz program poslovanja plate ne budu povećane rukovodstvu već samo onima koji se nalaze u tehnologiji.

Ðorđević je rekao da se očekuje da povećanje plata za najniže plate bude i oko 17 odsto i ocenio da je to najbolja vest za zaposlene.

“Paralelno sa tim, želimo i da ono što je njihovo sredstvo rada – bicikli, mopedi, automobili, uniforme sve bude na višem nivou. Osim toga, biće i mnogo novih usluga obzirom da ulazimo u digitalizaciju”, rekao je Ðorđević.

Kada su u pitanju protesti radnika Pošte, ocenio je da to nema nikakve veze sa povećanjem plata, te da je to “politički obojeno”.

“Razlozi za to su čisto politički”, rekao je Ðorđević i dodao da se periodično vode pregovori i sa reprezentativnim i sa drugim sindikatima.

“S vremena na vreme periodično pričamo, informišemo ih o tome šta su planovi rukovodstva, ali i konsultujemo da li postoji neka sugestija sa njihove strane možda u nekim stvarima kako i na koji način mi treba do odradimo”, rekao je Ðorđević.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

3 Komentara

  • Lepo je sto ste obavestili petnaestak zaposlenih u posti kod nas da ce im biti povecane plate.
    Mozda ljudi nisu znali.

    3
    3
  • a ako nekog udavi svinja za nogavicu jer dobija nadoknadicu?

  • Ma radujte se poštari, posle pet, šest godina dobijate povećanje I to čak do 17% ali i sa tim povećanjem imate plate ispod republičkog proseka. Ova vlada I ova vlast je sahranila Poštu odavno, zato svi beže iz Pošte glavom bez obzira, jer za te pare niko više neće da seca torbu!

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *