Ekonomija

Zaposlenima u ,,Pošta Srbije“ biće povećane plate

Broj pregleda

Vršilac dužnosti direktora „Pošta Srbije“ Zoran Ðorđević izjavio je danas da je planirano povećanje plata zaposlenih u tom preduzeću.

Arhivska fotografija, novčanik, novac, dinari, plata, penzija, foto: S.N.
Arhivska fotografija, novčanik, novac, dinari, plata, penzija, foto: S.N.

„Nama nije samo prvenstveno važno kako ćemo da izgradimo poštu i kako će ona funkcionisati u budućnosti kada su u pitanju usluge, već nam je istovremeno vrlo važno da finansijski položaj naših zaposlenih bude bolji“, rekao je Ðorđević, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Naveo je da je odluka rukovodstva, koja će biti predložena vladi, da kroz program poslovanja plate ne budu povećane rukovodstvu već samo onima koji se nalaze u tehnologiji.

Ðorđević je rekao da se očekuje da povećanje plata za najniže plate bude i oko 17 odsto i ocenio da je to najbolja vest za zaposlene.

„Paralelno sa tim, želimo i da ono što je njihovo sredstvo rada – bicikli, mopedi, automobili, uniforme sve bude na višem nivou. Osim toga, biće i mnogo novih usluga obzirom da ulazimo u digitalizaciju“, rekao je Ðorđević.

Kada su u pitanju protesti radnika Pošte, ocenio je da to nema nikakve veze sa povećanjem plata, te da je to „politički obojeno“.

„Razlozi za to su čisto politički“, rekao je Ðorđević i dodao da se periodično vode pregovori i sa reprezentativnim i sa drugim sindikatima.

„S vremena na vreme periodično pričamo, informišemo ih o tome šta su planovi rukovodstva, ali i konsultujemo da li postoji neka sugestija sa njihove strane možda u nekim stvarima kako i na koji način mi treba do odradimo“, rekao je Ðorđević.

Pročitajte i

DANAS LEŽU NOVE DRŽAVNE PARE

Danas kreću nove letnje isplate državne pomoći. Već danas ležu sredstva svim ugostiteljima i zaposlenima u turizmu koji će dobiti po 30.900 dinara. Takodje, vredno

3 Komentar

  • Lepo je sto ste obavestili petnaestak zaposlenih u posti kod nas da ce im biti povecane plate.
    Mozda ljudi nisu znali.

    2
    2
  • a ako nekog udavi svinja za nogavicu jer dobija nadoknadicu?

  • Ma radujte se poštari, posle pet, šest godina dobijate povećanje I to čak do 17% ali i sa tim povećanjem imate plate ispod republičkog proseka. Ova vlada I ova vlast je sahranila Poštu odavno, zato svi beže iz Pošte glavom bez obzira, jer za te pare niko više neće da seca torbu!

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *