Search
Close this search box.
Ekonomija
Broj pregleda

Zaposlenima u ,,Pošta Srbije” biće povećane plate

Podeli sa prijateljima:

Vršilac dužnosti direktora “Pošta Srbije” Zoran Ðorđević izjavio je danas da je planirano povećanje plata zaposlenih u tom preduzeću.

Arhivska fotografija, novčanik, novac, dinari, plata, penzija, foto: S.N.
Arhivska fotografija, novčanik, novac, dinari, plata, penzija, foto: S.N.

“Nama nije samo prvenstveno važno kako ćemo da izgradimo poštu i kako će ona funkcionisati u budućnosti kada su u pitanju usluge, već nam je istovremeno vrlo važno da finansijski položaj naših zaposlenih bude bolji”, rekao je Ðorđević, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Naveo je da je odluka rukovodstva, koja će biti predložena vladi, da kroz program poslovanja plate ne budu povećane rukovodstvu već samo onima koji se nalaze u tehnologiji.

Ðorđević je rekao da se očekuje da povećanje plata za najniže plate bude i oko 17 odsto i ocenio da je to najbolja vest za zaposlene.

“Paralelno sa tim, želimo i da ono što je njihovo sredstvo rada – bicikli, mopedi, automobili, uniforme sve bude na višem nivou. Osim toga, biće i mnogo novih usluga obzirom da ulazimo u digitalizaciju”, rekao je Ðorđević.

Kada su u pitanju protesti radnika Pošte, ocenio je da to nema nikakve veze sa povećanjem plata, te da je to “politički obojeno”.

“Razlozi za to su čisto politički”, rekao je Ðorđević i dodao da se periodično vode pregovori i sa reprezentativnim i sa drugim sindikatima.

“S vremena na vreme periodično pričamo, informišemo ih o tome šta su planovi rukovodstva, ali i konsultujemo da li postoji neka sugestija sa njihove strane možda u nekim stvarima kako i na koji način mi treba do odradimo”, rekao je Ðorđević.

3 Responses

  1. Ma radujte se poštari, posle pet, šest godina dobijate povećanje I to čak do 17% ali i sa tim povećanjem imate plate ispod republičkog proseka. Ova vlada I ova vlast je sahranila Poštu odavno, zato svi beže iz Pošte glavom bez obzira, jer za te pare niko više neće da seca torbu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Sabor Svetog Arhangela Gavrila – manastirska slava u Pirkovcu

Srećna slava

DANAS JE LETNJI ARANĐELOVDAN: Miletić čestitao slavu svim domaćinima

Politika

Lokalna politika: OO SPS Svrljig stabilan i važan politički faktor

Obaveštenje

Dodela plastenika poljoprivrednicima iz Svrljiga

Saopštenje

MI SNAGA NARODA: Ogorčenje zbog izborne izdaje Adame Dragane Stanisavljević

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano