Search
Close this search box.
Manifestacija
Broj pregleda

Hip-hop festival ,,San Derven” – drugi po redu

Podeli sa prijateljima:

Omladinski muzički festival San Derven ove godine održaće se u subotu, 28. avgusta, na košarkaškom terenu Sportsko-rekreativnog centra Pastirište u Svrljigu.

San Derven, foto: M.M.
San Derven, foto: M.M.

Festival postoji svega tri godine uključujući i ovu, i održaće se po drugi put, ističu organizatori.

Ovaj muzički festival predstavlja spoj različitih umetničkih elemenata uokvirenih stilom koji je svuda u svetu poznat po imenu Hip-hop. Ovaj stil, koji prožima muziku i ples, ali i način oblačenja i mnoge druge sfere života, dosta je popularan među mladima iako datira još od kasnih sedamdesetih godina u Americi, dok se u Srbiji pojavljuje nešto kasnije i postaje veoma popularan tokom devedesetih godina.

San Derven organizovan je od strane članova Kancelarije za mlade iz Svrljiga, a podržan od strane Centra za turizam, kulturu i sport iz Svrljiga kao i Opštine Svrljig.

Pored zabavnog karaktera i promovisanja mladih i neafirmisanih umetnika, ovaj događaj biće i humanitarnog karaktera, gde bi se prikupljala novčana sredstva za pomoć zdravstveno ugroženoj deci i drugima. Cilj ovog događaja je, pored promovisanja mladih afirmisanih ineafirmisanih umetnika, i promovisanje svrljiške opštine.

Pored prethodno navedenog, ovim jednodnevnim druženjem doprinelo bi se i podizanju svesti o potrebi za pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a sve to uz muziku, ples, sport i druge vidove umetničkog predstavljanja.

hip hop svrljig

Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće preko 30 mladih, među kojima su lokalni muzički izvođači kao i gosti sa strane, tehnička podrška, volonteri i drugi učesnici.

Program počinje u 18.00 časova

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano