Search
Close this search box.
Najavio novu inicijativu
Broj pregleda

MILETIĆ: ZADOVOLJAN SAM ŠTO JE PRIHVAĆENA MOJA INICIJATIVA ZA IZGRADNJU PUTA OD MALČANSKE PETLJE DO NIŠA

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić obišao je danas gradilište na potezu saobraćajnice od Malčanske petrlje do Knjaževačke ulice u Nišu. 

Miletić obišao gradilište, foto: M.M.
Miletić obišao gradilište, foto: M.M.

Miletić ističe da je zadovoljan što je njegov zahtev da se rekonstruiše ova cela deonica konačno i usvojen.

Od 2018. godine intenzivno tražim dase rekonstruiše ovaj put, jer je to bitno za sve nas koji živimo na teritoriji Nišaskog okruga.

Miletić kaže da je ranije razgovarao i sa Zoranom Drobnjakom direktorom JP ,,Putevi Srbije” i ministarkom za Zoranom Mihajlović, a u više navrata razgovarao sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem o rešavanju ovog gorućeg problema svih vozača koji svakodnevno koriste ovaj putni pravac.

Posle dve godine prihvaćena je moja inicijativa i sada se radi za dobrobit svih građana koji dolaze iz cele istočne Srbije u Niš. Bitna nam je saobraćajna veza do Niša, u Nišu je Urgentni Klinički centar, aerodrom i druge institucije, odnosno sve ono što ljudi iz manjih mesta nemaju u svojim opštinama, poručio je Miletić.

Miletić je rekao da se radi kompletna rekonstrukcija, na pojedinim mestima radi se skidanje dotrajalog asfalta, a na pojedinim deonicama se direktno asfaltira preko postojećeg.

SLEDEĆI KORAK – PUT DO NIŠKE BANJE

Radovi na putu, foto: M.M.
Radovi na putu, foto: M.M.

Narodni poslanik Miletić ističe da je skoro razgovarao i sa Zoranom Stojisavljevićem iz JP ,,Putevi Srbije” o izgradnji puta od Malčanske petlje prema Proseku, do Niške Banje.

Za put do Niške Banje, preko Proseka, postoji izrađen projekat i potrebno je samo izvršiti eksproprijaciju zemljišta. Niška Banja nam je podjednako važna kao i Niš, Svrljig i ostala mesta u okruženju, i bitno je da što pre izvršimo rekonstrukciju puta kako bi svi turisti i građani mogli lakše doći do nje, ističe Miletić.

Miletić se na kraju nadovezao da je duž deonice koja se trenutno rekonstruiše izgrađeno preko 10 firmi koje pune budžet grada Niša i upošljavaju i Svrljižane i Nišlije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

Fudbal

Zona Centar počinje 17. avgusta, FK Svrljig u prvom kolu protiv Proletera

Privredno-turistička manifestacija

Još 10 dana do početka 18. Belmužijade u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano