Politika

MILETIĆ UPOZORIO NA OPASNOST PO ZDRAVLJE: Što pre treba ih demontirati! (FOTO, VIDEO)

Broj pregleda

Narodni poslanik Milija Miletić je apelovao Ministarstvu zaštite životne sredine da je potrebno što pre ukloniti radioaktivne gromobrane.

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Parlament
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Parlament

Miletić je na sednici Narodne skupštine ukazao na štetnost radioaktivnih gromobrana po zdravlje stanovništva:

– Više puta sam tražio da se reše problemi u Elektronskoj industriji u Nišu. U samom kompleksu ima veliki broj radioaktivnih gromobrana. To je veliki probelem i ja još jednom pitam kada će se izdvojiti sredstva da se uklone ti gromobrani. To je veoma bitna stvar za ljude koji žive na teritoriji grada Niša – kazao je Miletić.

Narodni poslanik je upozorio da se radioaktivni gromobrani nalaze širom Srbije i da ih što pre treba demontirati jer štete ljudskom zdravlju:

– Ovi gromobrani se nalaze i u drugim gradovima i opštinama u Srbiji, nije reč samo o jugoistočnoj Srbiji – rekao je Miletić.

On je naglasio da pored radioaktivnih gromobrana, u Elektronskoj industriji Niš postoji dosta zapaljivih materija koje su opasne po okolinu:

– U Elektronskoj industriji Niš postoji dosta zapaljivih materija. Postoje dve boce koje se nalaze u Elektronskoj industriju, te boce moraju da se servisiraju na šest meseci, a to se ne radi od devedesetih godina i one predstavljaju veliku opasnost – upozorava narodni poslanik i poručuje:

– Zdravlje ljudi je prioritet kome treba težiti. Želim da se što pre uklone gromobrani i pozivam ministarstvo da reaguje – zaključio je Miletić.

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.