Svrljiške novine

Poljoprivreda
Broj pregleda

Predsednik Marković obišao sela pogođena gradom

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković jutros je obišao sela koja su juče pogođena gradonosnim oblakom i razgovarao sa meštanima na terenu. 

Predsednik na terenu, foto: M.M.
Predsednik na terenu, foto: M.M.

Sa njim su krenuli nadležni iz poljoprivredno-stručne službe i Opštine kako bi se odmah na terenu izvršila procena štete na usevima.

Na veoma malom uzorku koji je od jutros prikupljen, zaključeno je da plodovi voća, kao što je višnja nisu uništeni, ni žito u poljima, dok je kukuruzov list najviše stradao.

U selima gde ima strelaca nije bilo problema, ni grada, dok je u selima bez protivgradnih strelaca pričinjena veća šteta.

Višnjar, foto: M.M.
Višnjar, foto: M.M.

Predsednik opštine Miroslav Marković pozvao je sve poljoprivrednike koji nisu osigurali svoje useve i imanja da to što pre učine, u saradnji sa opštinom i opštinskim nadležnim službama.

Prilikom osiguranja useva Opština pomaže sa 40% od ukupnih sredstava, dok država i vlasnik parcele učestvuju sa po 20%, rekao je Marković.

Po rečima predsednika Markovića, narednih dana komisija će izvršiti detaljnu analizu nanete štete i zapisnici će odmah biti poslati nadležnom Ministarstvu poljoprivrede.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • -Što vam bre ova pšenica ovo’lko zelena?
    -To je kukuruz precedniče…
    -Aha, a s’ove trešnje šta će radite, mnogo kisele bre…
    -Pa ništa, to su višnje…
    -Gde je bre Milija, ‘oću i ja da se slikam sa krave, ovo mnogo teško ovde…

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *