Search
Close this search box.
Idemo plavi!
Broj pregleda

FK ,,Svrljig” dobio nove dresove

Podeli sa prijateljima:

Fudbalski klub ,,Svrljig” dobio je nove dresove zahvaljujući dobroj saradnji sa Svrljiškim sportskim savezom i Opštinom Svrljig.

Novi dresovi FK ,,Svrljig'', foto: M.M.
Novi dresovi FK ,,Svrljig”, foto: M.M.

Primopredaji dresova prisustvovao je predsednik Opštine Svrljig Miroslav Marković, sekretar Svrljiškog sportskog saveza Igor Radivojević, predsednik FK ,,Svrljig” Aleksandar Mentović, pojedini članovi Uprave i fudbaleri.

Drago mi je što ulažemo u sport. Podelom dresova krenuli smo od najstarijeg sportskog kluba koji je osnovan daleke 1926. godine, a podrška klubovima i sportskim organizacijama nastaviće se narednih nedelja, poručio je predsednik opštine Miroslav Marković.

Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.
Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.

Marković dodaje da je sport u Svrljigu na pravom putu da konačno zaživi, da se radi na svim poljima da sportska klima bude što bolja i da svrljiška deca imaju više mogućnosti za treniranje i bavljenje sportom.

Predsednik FK ,,Svrljig” Aleksandar Mentović izrazio je zahvalnost na podršci i poručio da će Uprava nastaviti da radi za dobrobit kluba, a akcenat će biti stavljen na ulazak u viši rang takmičenja, što je i primarni cilj Kluba.

Inače, dresovi za svrljiške plavce su obezbeđeni preko Svrljiškog sportskog saveza.

Kratka biografija kluba

Davne 1926. godine mladi školarci u tadašnjem hotelu „London“ su osnovali svrljiški sportski klub Građanski.

Ovaj naziv svrljiški fudbaleri nosili su sve do 1945. godine kada klub menja naziv u FK Svrljig.

U sportskoj istoriji Svrljiga, gradića sa oko 10.000 stanovnika, nije bilo boljeg sportskog „ambasadora“ koji je ime svog grada preneo širom Srbije i bivše Jugoslavije.

Prvu pravu fudbalsku loptu je doneo Dragi Svetozarević, jedan od osnivača kluba.

Svrljig je imao vrsne fudbalere.

Za neke su bolji bili oni predratni: dr Milenko Hadžić, Rade Golubović, Branko Dikić, Mile i Vlasta Rakić, Vasilije Anđelković, Slobodan Blagojević, Sava Ilić, Slobodan Dikić, Branko i Milutin Cvetković, braća Nenad i Predrag, braća Nikolić kao i mnogi drugi…

Najveći uspeh kluba obeležen je 1995. i 1996. godine kada za dve takmičarske sezone napreduju dva ranga takmičenja kada iz Niške građanske lige ulaze u zonu i odmah zatim u Srpsku ligu.

Ovom uspehu najveći doprinos dali su u svojim dobrim igrama: Vučković, Milojić, Nikolić, Zdravković, Ivan i Zoran, Đorđević, Asanović, Antić, Rakić, Petrović, Todorović, Stojadinović, Milosavljević, Gavrilović, Milićević…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano