Search
Close this search box.
Vladika u Svrljigu
Broj pregleda

Episkop niški Arsenije posetio Svrljig i crkve u Niševcu i Plužini

Podeli sa prijateljima:

Dolazak episkopa niškog Arsenija u svrljiški kraj, vratio je vernike u hramove. Arsenije je juče, na praznik Sv. Ilije, obišao istoimenu crkvu u Niševcu i crkvu posvećenu Sv. Atanasiju Velikom arhiepiskopu Aleksandrijskom u Plužini.

Arsenije, foto: Svrljiške novine
Arsenije, foto: Svrljiške novine

Naime, juče je u selu Niševac episkop niški Njegovo Preosveštenstvo Arsenije služio Svetu Arhijerejsku Liturgiju, a tom činu prisustvovao je veliki broj vernika iz svrljiške opštine.

Sečenje slavskog kolača, foto: Svrljiške novine
Sečenje slavskog kolača, foto: Svrljiške novine

U ime Opštine Svrljig ovom događaju prisustvovali su predsednik opštine Miroslav Marković, njegov zamenik Vlada Pejčić, pomoćnica predsednika opštine Daliborka Marković i dva narodna poslanika Milija Miletić iz Svrljiga i Bratimir Vasiljević iz Niša.

U niševačkom hramu Svetu Arhijerejsku Liturgiju služio je episkop niški, a pomagali su mu sveštenici iz Niša i popovi Nikola Miljković i Mladen Marinković iz Svrljiga.


Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković uručio je Njegovom Preosveštenstvu umetničko delo Manastir Studenica i ručni rad sa posvetom – delo ruku žena iz Udruženja Gorska vila.

arsenije121
Predsednik opštine uručuje poklon Arseniju, foto: Svrljiške novine

Danas nam je pripala posebna čast da ugostimo episkopa niškog Gospodina Arsenija koji je služio Svetu Arhijerejsku Liturgiju u Niševcu, a kasnije posetio i Plužinu gde je izgrađena mala crkva u centru sela. Dobili smo obećanje episkopa da će u narednom periodu veću pažnju posvetiti Svrljigu i njegovim svetinjama, rekao je predsednik opštine Miroslav Marković.

Narodni poslanik Milija Miletić zahvalio je vladiki Arseniju što je posetio Svrljig i obišao Niševac i Plužinu.

Miletić je pozvao episkopa da poseti ostale bogomolje na teritoriji svrljiške opštine i da te posete budu učestalije, na zdravlje i spasenje svima.

Foto: Svrljiške novine
Foto: Svrljiške novine

Narodni poslanik čestitao je svima praznik i poželeo puno zdravlja, sreće i blagostanja, uz njegovu tradicionanu poruku da ova i naredne godine budu rodne i blagorodne, kako na njivi, tako i u kući. 

Inače, u Niševcu je od Bojana Videnovića kolač za narednu godinu preuzeo Dejan Ranđelović rodom iz ovog sela.

Episkop niški Arsenije obišao je i crkvicu u Plužini koja je od juče, njegovim Blagoslovom, posvećena Sv. Atanasiju Velikom arhiepiskopu Aleksandrijskom.

2 Komentara

  1. Slika koja je poklon nije rad udruzenja zena Gorska vila, vec je rad jednog vaseg sugradjanina koji izradjuje slike od slame. Inače lepo je što je episkop niški Arsenije posetio Svrljig.

Probio Protekt

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svrljiske novine predstavljaju

Pravoslavni crkveni kalendar

Ministar

Đerlek obišao ulicu Petra Miloševića u kojoj je rekonstruisana vodovodna mreža

Završeni radovi

Ministar Edin Đerlek danas u poseti Svrljigu povodom rekonstrukcije vodovodne mreže

Radno

Uređenje kanala i propusta prema Drajincu

Ogroman skup podrške

Ogroman skup podrške Ujedinjenoj seljačkoj stranci povodom 24 godine od osnivanja

Politika

Veliki skup Ujedinjene seljačke stranke u Narodnom pozorištu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
Ekstra testera komerc

Povezano