Search
Close this search box.
Vladika u Svrljigu
Broj pregleda

Episkop niški Arsenije posetio Svrljig i crkve u Niševcu i Plužini

Podeli sa prijateljima:

Dolazak episkopa niškog Arsenija u svrljiški kraj, vratio je vernike u hramove. Arsenije je juče, na praznik Sv. Ilije, obišao istoimenu crkvu u Niševcu i crkvu posvećenu Sv. Atanasiju Velikom arhiepiskopu Aleksandrijskom u Plužini.

Arsenije, foto: Svrljiške novine
Arsenije, foto: Svrljiške novine

Naime, juče je u selu Niševac episkop niški Njegovo Preosveštenstvo Arsenije služio Svetu Arhijerejsku Liturgiju, a tom činu prisustvovao je veliki broj vernika iz svrljiške opštine.

Sečenje slavskog kolača, foto: Svrljiške novine
Sečenje slavskog kolača, foto: Svrljiške novine

U ime Opštine Svrljig ovom događaju prisustvovali su predsednik opštine Miroslav Marković, njegov zamenik Vlada Pejčić, pomoćnica predsednika opštine Daliborka Marković i dva narodna poslanika Milija Miletić iz Svrljiga i Bratimir Vasiljević iz Niša.

U niševačkom hramu Svetu Arhijerejsku Liturgiju služio je episkop niški, a pomagali su mu sveštenici iz Niša i popovi Nikola Miljković i Mladen Marinković iz Svrljiga.


Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković uručio je Njegovom Preosveštenstvu umetničko delo Manastir Studenica i ručni rad sa posvetom – delo ruku žena iz Udruženja Gorska vila.

arsenije121
Predsednik opštine uručuje poklon Arseniju, foto: Svrljiške novine

Danas nam je pripala posebna čast da ugostimo episkopa niškog Gospodina Arsenija koji je služio Svetu Arhijerejsku Liturgiju u Niševcu, a kasnije posetio i Plužinu gde je izgrađena mala crkva u centru sela. Dobili smo obećanje episkopa da će u narednom periodu veću pažnju posvetiti Svrljigu i njegovim svetinjama, rekao je predsednik opštine Miroslav Marković.

Narodni poslanik Milija Miletić zahvalio je vladiki Arseniju što je posetio Svrljig i obišao Niševac i Plužinu.

Miletić je pozvao episkopa da poseti ostale bogomolje na teritoriji svrljiške opštine i da te posete budu učestalije, na zdravlje i spasenje svima.

Foto: Svrljiške novine
Foto: Svrljiške novine

Narodni poslanik čestitao je svima praznik i poželeo puno zdravlja, sreće i blagostanja, uz njegovu tradicionanu poruku da ova i naredne godine budu rodne i blagorodne, kako na njivi, tako i u kući. 

Inače, u Niševcu je od Bojana Videnovića kolač za narednu godinu preuzeo Dejan Ranđelović rodom iz ovog sela.

Episkop niški Arsenije obišao je i crkvicu u Plužini koja je od juče, njegovim Blagoslovom, posvećena Sv. Atanasiju Velikom arhiepiskopu Aleksandrijskom.

2 Komentara

  1. Slika koja je poklon nije rad udruzenja zena Gorska vila, vec je rad jednog vaseg sugradjanina koji izradjuje slike od slame. Inače lepo je što je episkop niški Arsenije posetio Svrljig.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano